Meta
Realitatea Vâlceană

Trei proiecte aprobate în şedinţă extraordinară, la Primăria Râmnicului. Urmează REFORMA în ŞCOLI!

Mircia Gutău a dovedit încă o dată că are majoritatea asigurată în Consiliul Local!
Vineri, 16 iunie 2017, ora 11.00, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Primăriei Râmnicului. Consilierii PSD şi PER au votat schimbarea lui Remus Grigorescu (ALDE) din funcţia de preşedinte al şedinţei, ulterior numind un consilier local din rândurile PER. Consilierii municipali PNL şi ALDE s-au ridicat şi au părăsit sala, renunţând la dreptul de a-şi spune părerea în plenul şedinţei şi de a mai cere organizarea Referendumului pentru salvarea liceului, cum se tot vehicula prin diferite medii.
Alături de primarul Mircia Gutău şi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, au rămas consilierii locali PSD şi PER, şedinţa continuând întrucât a îndeplinit legal condiţiile de desfăşurare, chiar dacă au absentat consilierii PNL şi ALDE.
Toate cele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate:
1. Raport şi proiect de hotărâre privind solicitarea de preluare a unor imobile-construcții și terenuri aferente, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Piteşti, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local.
2. Raport și proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor de preluare a baze imateriale a Liceului Tehnologic Oltchim, din administrarea consiliului de administrație, în administrarea Consiliului Local în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului și în administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești.
3. Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului necesar organizării spectacolelor artistice ocazionate de Ziua Imnului Național.
Asadar, Consiliul Local a iniţiat procedurile de preluare a Liceului Tehnologic Oltchim pentru a-l preda Universităţii Piteşti și, ulterior, va solicita Universităţii din Piteşti predarea suprafeţei de 23 ha de teren de la fosta unitate militară Vlădeşti.
Eu respect legea şi nu pot face în acest an această modificare, pentru că legea spune că trebuie să am hotărârea Consiliului Local, trebuie să am hotărârea Decanatului de la Piteşti, acordul Ministerului Educaţiei şi mai trebuie acordul Consiliului de Administraţie al şcolii şi acordul Inspectoratului Şcolar. Din aceste motive, schimbul nu se putea face decât printr-o negociere şi o înţelegere pentru bunul mers al oraşului. Nu s-a dorit acest lucru, iar ce facem noi acum în Consiliul Local este doar o iniţiativă pentru anul şcolar 2018-2019. De 27 de ani tot minţim că facem reformă în învăţământ. Din analizele pe care le am, din cinci licee tehnologice vor rămâne doar trei. Nu se ştie care. Trebuie să recunoaştem şi să nu minţim. Nici un internat nu are grad de ocupare mai mare de 50%. Am mers la Liceul Oltchim la internat şi sunt trei nivele părăsite şi pline de igrasie. Nu am nimic cu acest liceu, dar trebuie să înţelegeţi că pentru bunul mers al oraşului trebuie să facem acest lucru”, a declarat primarul Mircia Gutău.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.