Meta
Realitatea Vâlceană

Vâlcea, destinație turistică pentru toate vârstele, în toate anotimpurile!

Județul Vâlcea este o importantă destinație turistică pentru români, dar și pentru străini, pentru toate vârstele, în toate anotimpurile! Paleta formelor de turism practicate este foarte largă: turism montan, balnear, de circulație, turism de weekend, monahal! Atracțiile turistice pot satisface în egală măsură preferințele schiorului, turistului sosit la odihnă, cură balneară etc! Descoperiți toate aceste minunății cu sprijinul Asociației de promovare a Turismului Vâlcean, un proiect ambițios, în care s-a pus mult suflet!

Așa cum se poate observa, turismul reprezintă un fenomen economico-social specific civilizației moderne, puternic ancorat în viața societății și, ca atare, cu mare influență in evoluția ei.
Ținut de un neasemuit pitoresc, județul Vâlcea, prin așezarea sa geografică, beneficiază de toate caracteristicile unei zone turistice: relief variat – dispus în trepte cu munții din partea de nord, cu vârfuri semețe, goluri alpine, văi adânci, apoi dealurile și depresiunile subcarpatice, podișul transformat intr-o succesiune de coline prelungi, câmpia, resurse naturale din belșug, lacuri și râuri cu apa ca de cristal, o mulțime de izvoare cu ape minerale, păduri, o diversitate de plante și animale, un fond cinegetic valoros, dar și clima blândă pe tot parcursul anului.
Armonia teritoriului cu priveliști de o frumusete uimitoare, defileele Oltului și Lotrișorului, cataracterele Lotrului, Cheile Bistriței, apoi salba de stațiuni balneo-climaterice, monumentele și rezervațiile naturale, locurile istorice care atestă monumente de seamă din lupta seculară a poporului nostru pentru libertatea națională, muzee cu valoroase exponate, inestimabile tezaure de artă si arhitectură, opere durate în timp de neîntrecuți maeștri locali, importante vetre folclorice și străvechi așezări, frumuseți și bogății binecuvântate de natură, cunoscute și recunoscute în țară și peste hotare, conferă zonei Vâlcea un loc important între județele României în privința atracției turistice și a posibilităților de dezvoltare amplă în perspectivă
”, ne-a declarat conducerea Asociației de Promovare a Turismului Vâlcean.

La Asociaţia de Promovare a Turismului Vâlcean vor putea adera toţi proprietarii de pensiuni şi hoteluri. Aceştia vor beneficia de sprijinul puternic al conducerii asociaţiei care va intermedia şi facilita legătura fructuoasă între locaţii, astfel încât afluenţa de turiști să poată fi menţinută pe tot parcursul anului. În acest sens, periodic vor fi organizate întâlniri ale membrilor având ca scop schimburi de idei şi luarea deciziilor privind planurile de acţiune în perioada care urmează!
Așadar, noi vă ținem ancorați în realitate, pregătiți-vă numai pentru evenimente deosebite!
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.