Meta
Realitatea Vâlceană

VÂLCEA, locul al doilea la nivel național: 16 medii de 10 la BAC!

Marți, 30 iunie a.c. au fost publicate rezultatele parțiale la examenul de Bacalaureat. 59,16% dintre candidații prezenți au promovat acest examen (rata de promovare ținând cont de candidații din seria curentă este de 68,13%).

16 absolvenți vâlceni au obținut media 10.00 (zece) la Bacalaureat sesiunea aceasta, clasând județul Vâlcea pe locul al doilea la nivel național!

La nivelul județului Vâlcea examenul s-a desfășurat în 21 de centre de examen. S-au înscris 3212 absolvenți, din care s-au prezentat la examen 3039, iar 173 au fost absenți. Din numărul total de candidați înscriși, 2536 au fost din seria curentă, iar 679 din seriile anterioare. Au fost eliminați din examen 14 candidați.

Absolvenții care au obținut media maximă la bacalaureat provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea – 7 absolvenți, Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” câte 3 absolvenți, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – 2 absolvenți, Colegiul Național „Gib Mihăescu” Drăgășani – 1 absolvent cu media 10.00 (zece)!

“Felicitări, dragi elevi! Vă așteaptă ecusonul de student! Cu același respect fac o reverență în fața profesorilor care v-au îndrumat pașii și a părinților care v-au sprijinit și v-au încurajat!”, a declarat Mihaela Andreianu, șefa Inspectoratului Școlar Vâlcea.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.