Meta
Realitatea Vâlceană

Vâlcea, pregătită tehnic pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014

La sediul Instituţiei Prefectului s-a desfăşurat videoconferinţa organizată de Ministerul Afacerilor Interne, condusă de Gabriel Oprea Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne.

La nivelul judeţului, au participat: prefectul Dumitru-Nicu Cornoiu, subprefectul  Aurora Gherghina, şefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentantul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente, precum şi directorul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Videoconferinţa a avut ca temă: Stadiul activităţilor desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2014.

S-a făcut o trecere în revistă a tuturor activităţilor privitoare la asigurarea materialelor necesare desfăşurării procesului electoral ce se achiziţionează la nivel naţional (buletine vot, ştampile cu menţiunea VOTAT, timbre autocolante), precum şi a celor achiziţionate pe plan local (ştampile de control ale secţiilor de votare, tuş, tuşiere etc.).

S-a adus în atenţia celor prezenţi, faptul că în data de 25 aprilie 2014, a început campania electorală, iar reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii specifice în ceea ce priveşte asigurarea ordinii şi liniştii publice, trebuie să fie fermi şi implicaţi, obiectivi şi imparţiali, având obligaţia de a aplica întocmai prevederile legii.

Au fost planificate toate forţele şi mijloacele de intervenţie pentru prevenirea eventualelor incidente, astfel încât manifestările electorale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Ministerul Afacerilor Interne a demarat o campanie de informare cu privire la prevederile noului Cod penal, în acest sens fiind realizate afişe ce urmează a fi postate la toate secţiile de votare.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.