Meta
Realitatea Vâlceană

Vedetele politicii naţionale, tratate cu ignor de vâlceni

Pe vremuri, când la Vâlcea veneau Adrian Năstase, Ion Iliescu sau Traian Băsescu, era o chestie. Ieşea lumea ca la urs, era nevoie de pază militarizată pe străzi, pe clădiri erau lunetişti atenţi la orice mişca. Unde mai pui că presa se strângea buluc să obţină o fotografie sau o declaraţie de la potentaţii zilei. Ce să mai, sosirea unor asemenea politicieni reprezenta un eveniment în sine, de mare interes pentru întreg judeţul.
Între timp, apetenţa vâlcenilor pentru vizitele politicienilor de prim rang s-a diminuat foarte mult, până aproape de zero. În această campanie electorală nu au lipsit incursiunile politice în judeţul Vâlcea. Au venit Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi alţi politicieni cunoscuţi. Nu s-a înghesuit nimeni să-i vadă, să dea mâna cu ei, să le ceară autografe sau să-şi facă selfie-uri. În afară de membrii de partid, nimeni nu a ieşit din casă pentru a se poza cu Băsescu şi Gorghiu. Oamenii s-au săturat atât de tare de politicieni, încât nu numai că nu mai găsesc interesant să-i vadă de aproape, însă nici nu mai vor să-i aibă în apropiere. Avem de-a face cu o scârbă generală, cu o lehamite nemaiîntâlnită la acest nivel. Electoratul este sătul de mincinoşi şi profitori patologici, al căror singur interes este cel personal.
Oricum am da-o, campania electorală pentru alegerile locale din acest an a fost una searbădă, fără sare şi piper şi, mai ales, fără pic de interes din partea electoratului. Cetăţenii au asistat pasiv la tentativele neinspirate de a atrage atenţia ale candidaţilor la funcţiile de primar, consilier local şi judeţean, fără să dea vreun moment impresia că i-ar interesa cu adevărat cine va câştiga în data de 5 iunie. Alegerile seamănă cu o competiţie fără miză, în care nu contează ce spune unul sau altul pentru că, nu-i aşa, toţi sunt o apă şi-un pământ. Oricine ar fi sosit în oraşele şi comunele Vâlcii în această perioadă nu ar fi reuşit să ridice vreun pic nivelul campaniei electorale. Nu ar fi ieşit nimeni pe străzi pentru a aplauda, nu s-ar fi înghesuit nimeni la autografe şi fotografii.
Politicienii chiar merită un asemenea tratament, care se va acutiza de la an la an. Veţi vedea că aşa se va întâmpla şi la alegerile parlamentare din toamnă. Lumea este sătulă de politică şi politicieni, după 26 de ani de deziluzii.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.