Meta
Realitatea Vâlceană

VESTE BUNĂ de la deputatul Eugen Neaţă: LEGEA PREVENIRII a fost ADOPTATĂ în Parlament

„Miercuri, 29 noiembrie a.c., in sedinta de plen a Camerei Deputatilor (camera decizionala), am votat Legea prevenirii.Aceasta a fost adoptata cu un numar 177 de voturi pentru si 26 de voturi impotriva.
Asa cum am promis si discutat cu cetatenii in campania electorala, iata ca proiectul mult asteptat, a fost realizat!
Legea are ca obiect reglementarea unor instrumente care sa asigure prevenirea savarsirii de contraventii. In acest sens, autoritatile/institutiile publice cu atributii de control, constatare si sanctionare a contraventiilor au stabilite ca atributii informarea, instruirea si indrumarea publicului, precum si obligaţia de a aplica, in cazul savarsirii anumitor fapte contraventionale, sanctiunea de avertisment impreuna cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acorda contravenientului o perioada de timp pentru indeplinirea obligatiilor legale. Actul normativ are ca scop intensificarea functiei preventive a controlului, precum si asigurarea securitatii juridice, in conditiile cresterii calitative a legislatiei si aparitiei unor noi domenii de reglementare.
Este o prioritate ca institutiile statului sa actioneze in primul rand in mod preventiv. Prin modificarile legislative pe care le avem in dezbatere si care prind contur, Romania se indreapta spre normalitate”, a declarat deputatul vâlcean, Eugen Neaţă.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.