Meta
Realitatea Vâlceană

Victorie și calificare! SCM Râmnicu Vâlcea, în sferturile Ligii Campionilor

• Orașul nostru revine după șapte ani de absență în Liga Campionilor. Oltchim – așa cum s-a numit echipa din Râmnicu Vâlcea până în 2013 – mergea atunci până în semifinale!

Sâmbătă, 29 februarie 2020, SCM Râmnicu Vâlcea i-a dat clasă echipei Savehof, a câștigat fără probleme, 28-20, și s-a calificat matematic în sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

„Vâlcea așteaptă de șapte ani acest moment. E un oraș care trăiește și respiră handbal. Sunt mulțumit că am readus echipa pe harta Europei.
Le mulțumesc fetelor pentru tot ceea ce au făcut în acest sezon, chiar dacă au fost și momente grele, cu probleme de lot, cu accidentări. Așteptăm adversarul din sferturile de finală, o să fie o echipă foarte puternică. Pentru noi calificarea în sferturi e un bonus, în primul sezon sub actuala denumire, nu știu câți s-ar fi așteptat să ajungem aici. Eu nu vreau să ne oprim aici, dar sunt obiectiv și spun clar că ar fi un miracol să ne calificăm în Final Four!”, a declarat antrenorul SCM, Florentin Pera.
Cu victoria aceasta, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la 7 puncte și nu mai poate fi depășită de Krim (3 puncte, meci la Brest) și Savehof, care rămâne cu două puncte. Pe campioana Suediei, SCM a învins-o clar și-n deplasare, 23-17.
Pe 7 martie, SCM Râmnicu Vâlcea se va deplasa la Gyor, pentru cel mai complicat meci al acestei grupe! Apoi urmează meciul din 11 martie, de la București, cu CSM. E meciul decisiv pentru titlu, unul în care CSM are doar șansa victorie, iar Vâlcea are și varianta egalului! Vom vedea!
Grupa lui SCM e condusă de Gyor, cu 15 puncte, două mai multe decât Brest. Pe locul trei e Buducnost, cu 10 puncte.
Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.