Meta
Realitatea Vâlceană

VICTORIEEE! Două trofee câștigate de SCM: CUPA ROMÂNIEI și SUPERCUPA ROMÂNIEI vin la Râmnicu Vâlcea!

6 septembrie 2020, dată cu însemnătate deosebită pentru handbalul românesc: SCM Rm. Vâlcea a câștigat două trofee dintr-o lovitură, după ce a învins CSM București cu scorul de 22-19 în finala mare a Turneului Final Four din cadrul Cupei României. Echipa antrenată de Florentin Pera a intrat și în posesia Supercupei României.

Primul mare derby al sezonului din handbalul feminin anunță un alt sezon de excepție. Vâlcea a luat deja un avantaj moral substanțial, după ce și-a adăugat în palmares două trofee dintr-o „lovitură”. De când s-a născut această rivalitate în România, la începutul sezonului 2018-2019, SCM s-a desprins la 4-2 la trofee câștigate (titlu – 1, Cupa României – 1 și Supercupa României – 2 vs Cupa României – 1 și Supercupa României – 1).

După o pauză de 6 luni, SCM Rm. Vâlcea și CSM București au avut un prim meci care avea să spună unde sunt ca nivel, cu o săptămână înaintea startului în Liga Campionilor. Înaintea finalei, SCM Rm. Vâlcea a învins Rapid București, iar CSM București a trecut la pas de Gloria Buzău, dar aceste jocuri nu au fost atât de concludente.

Cu andrenalina la cote maxime, SCM Rm. Vâlcea a început foarte puternic acest joc și s-a desprins la 3-0 după șase minute de joc. CSM București nu și-a găsit cadența în atac sau a fost blocată de Marta Batinovic, astfel că fetele lui Florentin Pera au continuat să-și mărească diferența. De altfel, portarul Marta Batinovic avea să fie cea mai bună jucătoare de pe teren în prima repriză, cu 10 intervenții. Până la pauză, diferența dintre cele două echipe a ajuns la cotă incredibilă, probabil de nimeni anticipată, la opt goluri (scor 15-7).

În partea secundă, CSM București a început o cursă de urmărire și profitând poate și de acest aspect, că Aardahl avea deja două eliminări, iar Pera a încercat să o protejeze, a redus cinci goluri din diferență în numai opt minute (scor 13-16). Norvegianca a revenit în teren, dar au trecut mai puțin de două minute până când ea a văzut și a treia eliminare.

SCM Rm. Vâlcea a dat senzația pentru câteva momente că începe să piardă controlul jocului, dar s-a reorganizat din mers. După câteva minute fără gol, Marta Lopez și-a descătușat echipa cu o reușită pentru 18-15 (min. 46), iar de acolo echipa a avut din nou „gaz”. Minevskaja s-a achitat bine de sarcini după descalificarea lui Aardahl în apărare, dar finalul i-a aparținut tot portarului Marta Batinovic.

CSM București a avut în ultimele 10 minute patru ocazii să se apropie la un gol de adversară, dar muntenegreanca a parat trei aruncări, una dintr-o situație de unu la unu cu Omoregie și alte două la șuturile Cristinei Neagu. Astfel, Vâlcea a reușit să scape în învingătoare, singurul moment „periculos” apărând pe banca tehnică, în minutul 59, când antrenorului Florentin Pera i s-a făcut din nou rău. Din fericire, tehnicianul și-a revenit, jocul a fost dus cu bine la capăt, iar SCM a putut să savureze din plin câștigarea celor două trofee. Pentru ambele echipe urmează acum provocările din Liga Campionilor.

Cristina Neagu a fost golgheterul turneului Final Four, Crina Pintea a fost desemnată cea mai bună apărătoare, Marta Batinovic, cel mai bun portar, iar Marta Lopez, MVP-ul competiției.

Aproximativ 20 de suporteri ai echipei SCM Rm. Vâlcea au venit la București pentru a-și susține echipa. Bineînțeles, ei nu au avut acces în Sala Polivalentă, astfel că au luat contact cu echipa înainte și după meci, în afara arenei.
Sursa: prosport.ro

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.