Meta
Realitatea Vâlceană

VITEZA UCIDE! Raportul IPJ pentru PERMISE SUSPENDATE

Zilnic polițiștii rutieri vâlceni acționează în tot județul pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii au acționat zilnic cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În primele 6 luni ale anului au fost reținute si implementate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 2562 permise de conducere din care 1157 pentru depășirea regimului legal de viteză.

1157 de conducători auto au depășit limita de viteză cu peste 50 km/h, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile și aplicată o sancțiune contravențională din clasa a IV-a de sancțiuni.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.