Meta
Realitatea Vâlceană

Zăpadă de 10-15 cm în zona Brezoi – Voineasa – Vidra

Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea a intervenit luni dimineaţă pe DN 7A, Brezoi-Voineasa-Vidra, pentru a deszăpezire, a declarat directorul instituţiei, Eugen Mănescu.
„De la ora 4,00 a început să ningă în zona Munţilor Lotru şi Parâng pe sectorul de drum Brezoi-Obârşia Lotrului. Noi aveam utilajele pregătite în zonă şi încercăm să păstrăm drumul negru. Stratul de zăpada deja măsoară între 2 şi 10 cm funcţie de altitudine. Transalpina este complet închisă şi spre Rânca şi de la Obârşia Lotrului spre Sebeş. Începând din această iarnă şi colegii din Hunedoara intervin pe sectorul Petroşani-Obârşia Lotrului, pentru a permite accesul turiştilor la pârtiile de schi din Transalpina Ski Resort”, a precizat Eugen Mănescu.

Potrivit prognozei, judeţul Vâlcea se află sub atenţionare de ninsori, cu precădere în zona montană. În acest sens, Secţia de Drumuri Naţionale are pregătite să intervină aproximativ 90 de utilaje.

Există deja un parteneriat între SDN Vâlcea şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri astfel încât să nu existe delimitări dintre drumuri judeţene şi naţionale. Funcţie de timp şi de utilaje, cele două societăţi pot interveni pentru a deszăpezi porţiuni din sectoare de drum care aparţin celeilalte, pentru a permite fluidizarea traficului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.