Meta
Realitatea Vâlceană

1654 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Vâlcea au fost admiși în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2021 – 2022) în prima etapă de repartizare computerizată

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).
În județul Vâlcea au fost repartizați 1654 elevi (99,87%) în învățământul liceal de stat din totalul de 1656 de elevi cu opțiuni completate pentru învățământul liceal: 1027 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 627 de candidați la filiera tehnologică.
2 candidați au fost admiși cu media generală 10.
Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
- 160 de elevi la specializări vocaţionale;
- 8 elevi în învăţământul militar;
- 29 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 18 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu CES.
Alți 348 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
3 elevi din județul nostru nu au putut fi admiși în prima etapă, 2 dintre aceștia participând la admitere în Vâlcea și unul în alt județ, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
Elevii nerepartizați vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.
Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
În total, au rămas disponibile pentru învățământul liceal în județul Vâlcea, pentru etapa a doua, 230 locuri.

Lista locurilor libere pentru învățământul liceal din județul nostru va fi actualizată și afișată pe site-ul ISJ Vâlcea pe 29.07.2021.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.