Meta
Realitatea Vâlceană

18 septembrie, Ziua Curățeniei! Peste 1400 voluntari din școli, instituții și autorități județene au participat la igienizarea Vâlcii

Peste 12 tone de gunoaie aruncate de-a valma de cetățeni fără conștiință civică pe spațiile verzi și în albiile râurilor și pârâurilor din județ au fost strânse în cadrul acțiunilor de igienizare organizate sâmbătă, de ”Ziua de Curățenie Națională 2021”, sub coordonarea Asociației ”Let’s do it, Romania!”.

La marea provocare de igienizare a cadrului natural din Vâlcea au participat aproximativ 1.400 de voluntari din școli, instituții și autorități publice sau asociații și organizații civice din județ.

Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Victor Stănculescu s-au aflat, alături de alte câteva zeci de angajați din instituțiile publice județene, la ecologizarea zonei din apropierea barajului de pe râul Olt, din partea de sud a municipiului Râmnicu Vâlcea.

”Sunt, din păcate, încă mulți concetățeni de-ai noștri care nu au înțeles că natura nu este groapă de gunoi. Am găsit peste tot pet-uri, pungi, ambalaje, moloz, anvelope și chiar aparatură electrocasnică veche. O imagine dezolantă pe care mi-aș dori să nu o mai văd niciodată. Mă bucur că au fost alături de noi copii și mulți tineri care înțeleg nevoia unor astfel de acțiuni și de la care am auzit de zeci de ori întrebarea «cum să lași așa ceva aici?». E însă momentul să ne implicăm mai mult cu toții, pentru că fără îndoială trebuie mai multă responsabilitate și din partea noastră, a autorităților, dar și a cetățenilor, pentru a conștientiza importanța protejării mediului înconjurător și pentru a înțelege că locul deșeurilor nu e în natură, ci în spațiile special amenajate. E ușor să te faci că nu vezi gunoiul de pe marginea drumului, din pădure sau din apă, pentru că ai impresia că nu te afectează. Greșit! Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos”, a spus prefectul județului Vâlcea.

Acțiuni similare au avut loc în mai multe zone ale județului, echipe de voluntari fiind prezente în alte 64 de localități.

La acțiunile din municipiul Râmnicu Vâlcea au participat 360 de voluntari care, în doar câteva ore, au adunat din zonele verzi ale orașului peste 2,3 tone de gunoi.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.