Meta
Realitatea Vâlceană

25 martie, Ziua Poliției Române. La Mulți Ani!

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 199 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus. Ziua Poliţiei Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe poliţiştii vâlceni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică. Alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii vâlceni sunt implicaţi activ în susținerea activităţilor preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.
Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor mai mulți ofițeri și agenți de poliție, dintre care înainte de îndeplinirea termenului 15 poliţişti ( 3 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie).

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.