Meta
Realitatea Vâlceană

Două handbaliste ale SCM Rm. Vâlcea, convocate la lotul național de senioare

Sportivele Hosu Daciana și Bucur Daria au fost convocate pentru lotul național de senioare, în vederea pregătirii centralizate care va avea loc in perioada 06-12.07.2021.

Felicitări, fetelor!

MODIFICĂRI în echipa SCM RM. VÂLCEA

După cum bine știți, pe durata existenței oricărui club sportiv, modificările in cadrul echipei reprezintă un lucru absolut normal. În aceasta situație, sentimente de tristețe ne încearcă, deoarece ne despărțim de anumite persoane, foarte speciale, care au dat dovada de un înalt profesionalism si cărora le suntem recunoscători.

După trei sezoane petrecute la Râmnicu Vâlcea ale tehnicianului Florentin Pera, echipa a revenit, încet si sigur, in lumina reflectoarelor, asa cum publicul spectator din Râmnicu Vâlcea a fost obișnuit in ultimele decenii. Mai mult, nu doar titlul de Campioana a României, de câștigătoare a Cupei României sau a SuperCupei Romaniei, au mulțumit pe deplin publicul vâlcean care este unul pretențios, ci si calificarea in sezonul trecut in primele opt echipe ale Europei, in cea mai prestigioasa competiție intercluburi, DELO EHF Champions League.
Bineînțeles, tehnicianul Florentin Pera a avut parte de un lot bine conturat, iar la aceste succese au contribuit si ibericele Marta Lopez Herrero si Alicia Fernandez Fraga, sportive de care ne despărțim, cu tristețe, după patru sezoane petrecute la Râmnicu Vâlcea.
Vicecampioane mondiale alături de reprezentativa Spaniei, Marta si Alicia au petrecut o perioada îndelungata in orașul nostru, ceea ne nu poate decât sa reprezinte un sentiment de bucurie pentru noi, acest fapt însemnând ca la Râmnicu Vâlcea este un mediu propice performantei.
Totodată, la performantele enumerate mai sus a contribuit si experiența goalkeeper-ului Marta Zderic Batinovic, câștigătoare a Ligii Campionilor alături de Buducnost Podgorica, fiind o alta sportiva de care ne despărțim in acest final de sezon.
Ne bucurăm ca am colaborat cu succes cu o jucătoare scandinavă, norvegianca Maren Aardahl. Jucătoarea s-a simțit foarte bine in orașul nostru si la echipa noastră, SCM Râmnicu Vâlcea, aceasta fiind primită cu brațele deschise atât de colegele sale cat si de fanii echipei. Maren a fost dorința tehnicianului Florentin Pera, de a fi transferată la echipa noastră. ‘Nordica’ a răsplătit încrederea oferită cu prestații foarte bune pe durata sezonului, fiind desemnată in ancheta ProSport cea mai bună apărătoare a sezonului recent încheiat.
Pe aceasta cale îi mulțumim si preparatorului fizic, Liviu Dumitru, pentru aportul adus echipei in acest sezon.

Vă prezentăm o parte din gândurile celor care ne-au bucurat inimile, cu atâtea succese în ultimii ani:

FLORENTIN PERA: ”Mă bucur ca am avut oportunitatea de a antrena la Vâlcea, în orașul cu cea mai mare tradiție din handbalul feminin românesc. Au fost 3 ani foarte buni pentru mine la Vâlcea, în care am câștigat tot ce se putea în România: campionatul, cupa și două Supercupe. De asemenea am ajuns cu SCM în sferturi și optimile de finală ale Ligii Campionilor în ultimele două sezoane. Toate aceste rezultate au fost obținute cu foarte multă muncă, sacrificii și nu ar fi fost posibile fără sprijinul tuturor jucătoarelor care au fost la Vâlcea în aceasta perioadă, staff-ului tehnic și medical, conducerii și sponsorilor. O mențiune specială este pentru Primăria Rm. Vâlcea care a asigurat condițiile necesare performanței. Totodată, țin să mulțumesc domnului primar Mircia Gutău, care pe lângă susținerea financiară, a fost trup si suflet alături de echipă și a trăit emoțiile fiecărui meci important alături de noi. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că echipa a avut parte de cei mai sufletiști suporteri, care vor rămâne în sufletul meu”.

MARTA LOPEZ ȘI ALICIA FERNANDEZ: ”Au fost 4 ani foarte speciali noi și mereu vor rămâne în inimile noastre. Am câștigat trofee împreună, am savurat acele clipe în Sala Traian, alături de voi. Totul a fost magic pentru noi și sperăm că v-ați bucurat de aceste momente la fel de mult ca și noi. Suntem recunoscătoare și vă mulțumim mult pentru sprijinul vostru, al tuturor și suntem mândre că am făcut parte din acest colectiv, din această tradiție a Municipiului Râmnicu Vâlcea. Mulțumim în special Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru că a fost alături de echipă și vouă, fanilor, pentru cum ne-ați susținut în cei patru ani. Cu siguranță, ne vom revedea anul viitor în Sala Traian și va fi un moment special”

MARTA BATINOVIC: ”Vreau să vă mulțumesc pentru tot, tuturor, clubului, municipalității, suporterilor! Sunt aici de doi ani, în acest an am câștigat Cupa României și SuperCupa, am terminat campionatul pe locul 3, a fost un sezon foarte dificil pentru toată lumea, datorită pandemiei. Am venit la Vâlcea după o perioadă de sarcină și nu mi-a fost ușor să schimb țara, am venit aici cu familia, cu copilul. Am avut evoluții bune dar și mai puțin bune, cine mă cunoaște știe că în fiecare clipă am dat 100% din ce puteam în momentul respectiv. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru momentele petrecute aici, în cei doi ani, sunt mândră și bucuroasă pentru tot ce am reușit aici”

MAREN AARDAHL: ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați acceptat cu căldură, atât în club cât și în oraș, încă din prima zi. A fost un sezon foarte dificil din cauza pandemiei și cel mai mare regret este că nu am avut posibilitatea să întâlnesc fanii, că nu am putut să jucăm alături de ei în Sala Traian. Vă doresc mult succes în sezonul viitor și sper că ne vom revedea în curând”.

La finalul unui sezon încununat cu trei medalii, este momentul să adresăm mulțumiri antrenorului principal FLORENTIN PERA, preparatorului fizic LIVIU DUMITRU și jucătoarelor ALICIA FERNANDEZ, MARTA LOPEZ, MAREN AARDAHL și MARTA BATINOVIC pentru tot ce au făcut și realizat la SCM RÂMNICU VÂLCEA.
Suntem recunoscători si fericiți ca ați făcut parte din echipa noastră si vă mulțumim pentru aportul adus la performantele obținute pe plan național si internațional.

Locul III: Final de sezon pentru SCM Rm. Vâlcea

După ce Florentin Pera a semnat cu CSKA Moscova, campioana Rusiei, clubul SCM Rm Vâlcea a ales, pentru moment, să continue pe banca tehnică alături de Goran Kurtes și Ildiko Barbu Kerekes, antrenorul secund și cel cu portarii din sezonul trecut. Pe lângă plecarea lui Pera, 4 jucătoare și preparatorul fizic vor părăsi gruparea de sub Dealul Capela.

Așa cum v-am mai informat, echipa de handbal SCM Rm. Vâlcea a terminat acest sezon pe locul al treilea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.