Meta
Realitatea Vâlceană

Lucrările de reabilitare a sistemului de TERMOFICARE din Râmnicu Vâlcea au ajuns la FINAL!

Marți, 23 ianuarie 2024, a avut loc inaugurarea obiectivului de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – etapa a II-a”, proiect implementat de Consiliul Județean Vâlcea cu fonduri europene.

Investiția, în valoare totală de cca 19,5 milioane euro, a cuprins reabilitarea a 3,25 km de rețea primară și a 10,033 km de rețea secundară, lucrări realizate în cadrul a patru contracte, care s-au derulat în mai multe zone din municipiu.

„Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de reabilitare a sistemului de termoficare din Râmnic, care a parcurs două etape. Au fost realizate investiții pentru reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, creșterea eficienței energetice a sistemului și pentru reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice, în scopul reducerii pierderilor din rețea.
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit să implementăm cu succes acest proiect!
Apreciez implicarea domnului primar Mircia Gutău și a echipei sale din Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, care ne-au fost parteneri de nădejde în realizarea acestui proiect. De asemenea, le mulțumesc constructorilor care au realizat lucrările și, în mod deosebit, râmnicenilor, care au dat dovadă de înțelegere pe tot parcursul execuției lucrărilor.
Nu ne vom opri aici cu investițiile în domeniu. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean Vâlcea construiește, la CET Govora, propria centrală în cogenerare, investiție pentru care am semnat anul trecut un contract de finanțare în valoare de 140 de milioane euro.
Facem toate aceste investiții fiindcă ne dorim ca râmnicenii să plătească apă caldă și căldură la prețuri corecte, adică fără a mai fi nevoiți să suporte și plata pierderilor din rețea.”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.