Meta
Realitatea Vâlceană

Măsuri de simplificare a birocrației prin introducerea Declarației unice

Persoanele fizice care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri vor depune la ANAF o singură declarație – Declarația Unică – care cuprinde toate informațiile necesare privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate și asigură simplificarea modului de stabilire și declarare a obligațiilor de plată. Noul mecanism introdus permite, de asemenea, și simplificarea modului de efectuare a plății impozitului pe venit și contribuțiilor sociale. Reglementarea face parte dintr-o ordonanță de urgență adoptată astăzi de Guvern prin care se urmărește simplificarea și reducerea birocrației în relația contribuabililor cu fiscul, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare.
Prin introducerea Declarației Unice se elimină șapte declarații fiscale (D200, D 201, D 220, D221, D600, D604, D605). Se trece practic, de la un sistem în care informațiile erau furnizate de contribuabili în declarații diferite, în scopul stabilirii impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale, la un sistem de declarare în care toate obligațiile declarative ale contribuabililor sunt îndeplinite prin depunerea Declarației unice. Aceasta va conține informații atât despre venitul realizat în anul precedent, cât și despre venitul estimat pentru anul curent și va putea fi rectificată oricând până la termenul de plată.
Termenul unic de plată va fi 15 martie anul următor pentru anul precedent (o singură scadență, în loc de cinci) cu posibilitatea de a face plăți oricând în cursul anului până la termenul scadent, de 15 martie, inclusiv. În 2018, Declarația Unică se depune până pe 15 iulie.
Un nou mecanism de stabilire a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii
Prin ordonanța de urgență se trece de la impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii stabilite de către organul fiscal, la un sistem de autoimpunere în care impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii pentru anul curent se stabilesc prin Declarația unică de către contribuabil.
Referitor la contribuțiile sociale, obligațiile de plată curente se determină prin estimarea venitului ce urmează a se realiza în anul curent din activități independente și drepturi de proprietate intelectuală, în cazul contribuțiilor pentru pensii, iar în cazul contribuțiilor pentru sănătate, se estimează, pentru anul în curs veniturile realizate din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, asocieri cu persoane juridice, investiții și alte surse.
Contribuția pentru pensii reprezintă 25% dintr-un venit ales de contribuabil cel puțin egal cu 22.800 lei, pentru anul 2018 (12 salarii de bază minime brute pe țară).
Contribuția pentru sănătate reprezintă 10% din 22.800 lei, pentru anul 2018 (12 salarii de bază minime brute pe țară).
Contribuabilul care plătește venituri din drepturi de proprietate intelectuală, asocieri cu persoane juridice, arendă și asocieri cu persoane juridice va stabili, declara și plăti impozitul pe venit, CAS și CASS prin reținere la sursă la momentul plății venitului. Reținerea la sursă nu se aplică dacă venitul estimat pentru fiecare sursă de venit este mai mic decât 22.800 lei, pentru anul 2018 (12 salarii de bază minime brute pe țară).
Reținerea la sursă a impozitului pe venit cu impunere finală se menține și pentru veniturile obținute din dividende, dobânzi, lichidarea unei persoane juridice, premii și jocuri de noroc și alte surse.
Sfera veniturilor din activități independente a fost revizuită în sensul excluderii veniturilor din proprietate intelectuală și tratării acestora, în mod distinct, ca și o categorie de venituri de sine stătătoare pentru care se aplică în continuare metoda reținerii la sursă.
Prin introducerea acestor modificări se simplifică modul de stabilire a impozitului pe venit și se elimină emiterea de către A.N.A.F. a deciziilor de impunere pentru plățile anticipate.
Bonificații pentru achitarea integrală a obligațiilor
Actul normativ introduce, pentru 2018, posibilitatea reducerii obligațiilor fiscale anuale – impozit pe venit, CAS, CASS – prin acordarea unor bonificații, astfel:
a) 5% dacă Declarația Unică se depune până la 15 iulie 2018 prin mijloace electronice, iar obligațiile fiscale sunt achitate integral până la 15 martie 2019;
b) 5% dacă obligațiile fiscale sunt achitate integral până la 15 decembrie 2018.
Bonificațiile diminuează obligația fiscală anuală estimată, plătită.
Dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile menționate, bonificația acordată va fi de 10%.
Simplificarea procedurii de distribuire a cotei de 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii pentru ONG-uri
Contribuabilii care obțin venituri din salarii sau asimilate acestora pot opta pentru calcularea, reţinerea şi plata, lunară, de către angajator/plătitor a cotei de 2% din valoarea impozitului datorat, pentru susţinerea entităţilor nonprofit, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private conform legii.
Opțiunea se exprimă în scris și rămâne valabilă pentru o perioadă de cel mult 2 ani fiscali consecutiv.
Scopul acestei măsuri este să dea posibilitatea organizațiilor neguvernamentale să beneficieze în cursul anului de sumele distribuite de contribuabili în vederea desfășurării activităților proprii. Vechea reglementare permitea distribuirea doar în anul următor celui de realizare a veniturilor. Totodată, măsura vine în întâmpinarea contribuabililor care optează să distribuie aceste sume, prin simplificarea procedurii de distribuire a cotei de 2%.
Modificări privind modul de stabilire a CAS și CASS
Persoanele fizice pot opta pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate dacă estimează că în anul curent realizează venituri nete anuale cumulate, sub plafonul de 22.800 lei (12 salarii de bază minime brute pe țară) și/ sau dacă nu realizează venituri.
Autoritățile centrale și locale vor acorda asistență de specialitate în vederea completării și depunerii Declarației unice. Dacă într-o localitate nu există o unitate teritorială a ANAF, primăria va avea obligația de a asigura asistență necesară contribuabililor.
Reglementări în domeniul pensiilor și sănătății pentru punerea în acord cu noul Cod fiscal
Ordonanța de urgență include, de asemenea, un capitol, de reglementări în domeniul pensiilor și sănătății, pentru punerea în concordanță cu noile reglementări ale Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și menținerea calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale.
Persoanele care obțin venituri din salarii, sau asimilate acestora, au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar dreptul la pachetul de bază se acordă de la data începerii raporturilor de muncă/serviciu.
Persoanele care obţin venituri din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlurilor II, III sau Legii nr. 170/2016, din cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din investiţii şi venituri din alte surse, precum şi persoanele care nu realizează venituri şi nu sunt exceptate de la plata CASS, calitatea de asigurat în sistemul de sănătate și dreptul la pachetul de bază se acordă pentru 12 luni de la data depunerii Declaraţiei Unice. Persoanele fără venituri dobândesc calitatea de asigurat pentru 12 luni, prin depunerea DU indiferent de data depunerii acesteia.
Pentru 2018, persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, asocieri cu persoane juridice, investiţii şi alte surse, îşi păstrează calitatea de asigurat, până la termenul de depunere a DU, astfel încât să beneficieze în continuare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.
Calitatea de asigurat a persoanelor care au obţinut venituri din salarii și asimilate salariilor se mai păstrează 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.
Calitatea de asigurat a categoriilor de persoane asigurate fără plata contribuției, se mai păstrează 1 lună de la data la care aceste persoane nu se mai încadrează în aceste categorii de asigurați.
Pentru persoanele care realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlurilor II, III sau Legii nr. 170/2016, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din investiţii şi venituri din alte surse, precum şi pentru persoanele care nu realizează venituri şi nu sunt exceptate de la plata contribuţiei, calitatea de asigurat încetează la data la care expiră perioada pentru care au depus declarația unică, dacă nu depun o nouă declarație pentru perioada următoare.
Persoanele, care nu fac dovada calităţii de asigurat, beneficiază de pachetul minimal de servicii, care cuprinde servicii de îngrijire a sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare doar în cazul urgenţelor medico-chirurgicale şi al bolilor cu potenţial endemoepidemic, monitorizarea evoluţiei sarcinii şi a lăuzei, servicii de planificare familială, servicii de prevenţie şi îngrijiri de asistenţă medicală comunitară.
Studenţii-doctoranzi care desfăşoară activităţi didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, în limita a 4 – 6 ore convenţionale didactice pe săptămână precum şi pensionarii care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, beneficiază de calitatea de asigurat şi de pachetul de servicii de bază, fără plata contribuţiei.
Pentru asiguraţii sistemului de asigurări sociale de sănătate, care au obligaţia plăţii contribuției de asigurări sociale de sănătate, după depunerea declaraţiilor fiscale, ANAF are obligaţia de a transmite CNAS informaţiile necesare în vederea acordării calităţii de asigurat.
CNAS şi ANAF îşi acordă reciproc şi gratuit accesul la informaţiile referitoare la declararea/achitarea contribuţiei, precum şi la anumite categorii de persoane exceptate de la plata contribuţiei înregistrate în Registrul unic de evidenţă al asiguraţilor din Platforma informatică din asigurările de sănătate.

187 Comments for “Măsuri de simplificare a birocrației prin introducerea Declarației unice”

 1. Cu cat mai putine hartii si declaratii cu atat mai bine.

 2. Bu ürünü besleyici bir diyet ve düzgün bir yağ metabolizması için egzersiz programı ile birlikte kullanın. Bu
  üründe neleri sevdik? Ürün, egzersiz ile.

 3. получение медицинской справки

 4. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 5. Quality posts is the main to be a focus for the users to go to see the website, that’s what this website is providing.

 6. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!

 7. Wonderful article! We will be linking to this great post on our site. Keep up the good writing.

 8. Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you’re a great author. I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back sometime soon. I want to encourage one to continue your great writing, have a nice morning!

 9. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My website has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help stop content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

 10. Wonderful goods from you, man. I’ve remember your stuff prior to and you’re simply too great. I really like what you’ve got here, really like what you’re stating and the way during which you assert it. You make it entertaining and you still take care of to stay it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful site.

 11. This is very fascinating, You are an overly professional blogger. I have joined your feed and look ahead to in the hunt for more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks

 12. Heya terrific blog! Does running a blog like this take a lot of work? I have very little expertise in computer programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations or tips for new blog owners please share. I know this is off topic nevertheless I just needed to ask. Thanks!

 13. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really understand what you are talking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my site =). We may have a link exchange agreement among us

 14. Helpful info. Fortunate me I found your site by chance, and I am surprised why this coincidence did not happened in advance! I bookmarked it.

 15. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is also very good.

 16. Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 17. Hi, its pleasant article regarding media print, we all know media is a enormous source of data.

 18. Every weekend i used to go to see this web site, because i want enjoyment, as this this website conations truly good funny information too.

 19. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you are a great author. I will ensure that I bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice afternoon!

 20. There’s definately a lot to know about this topic.

  I like all of the points you’ve made.

 21. Hey! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does running a well-established blog like yours take a lot of work? I’m completely new to operating a blog but I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 22. I’ve read several just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you set to create any such wonderful informative web site.

 23. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this
  blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any responses would be greatly appreciated.

 24. Post writing is also a fun, if you know after that you can write otherwise it is complex to write.

 25. If you are going for most excellent contents like I do, only pay a visit this web site daily as it gives quality contents, thanks

 26. Pretty component to content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing in your augment or even I achievement you get right of entry to consistently rapidly.

 27. Usually I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite great article.

 28. My spouse and I stumbled over here by a different website and thought I should check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to checking out your web page
  for a second time.

 29. An intriguing discussion is worth comment. I think that you ought to write more on this subject, it might not be a taboo subject but usually people don’t speak about such subjects. To the next! Cheers!!

 30. Helpful info. Fortunate me I found your site accidentally, and I am stunned why this twist of fate did not came about in advance! I bookmarked it.

 31. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you finding the time and effort to put this short article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 32. There is definately a lot to learn about this subject. I love all the points you made.

 33. My family members always say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting experience daily by reading such good articles.

 34. What’s up to all, since I am really keen of reading this webpage’s post to be updated daily. It includes nice data.

 35. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 36. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to figure out if its a problem on my
  end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 37. Can I just say what a relief to find a person that actually knows what they’re talking about on the web. You definitely understand how to bring an issue to light and make it important. More people have to look at this and understand this side of the story. It’s surprising you’re not more popular since you surely have the gift.

 38. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 39. Первоклассный мужской эротический массаж Москва с бассейном

 40. Hello there, You have done a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

 41. My brother suggested I might like this website. He used to be totally right. This publish actually made my day. You cann’t consider just how so much time I had spent for this information! Thank you!

 42. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 43. Hi Dear, are you in fact visiting this website daily, if so then you will definitely take pleasant experience.

 44. It’s actually a nice and useful piece of
  information. I’m happy that you shared this helpful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 45. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired! Very useful information specially the last part :) I care for such info a lot. I used to be seeking this particular info for a long timelong time. Thank you and good luck.

 46. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 47. Thank you for another informative website. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect approach? I have a undertaking that I am simply now operating on, and I have been at the glance out for such information.

 48. Hi there mates, pleasant post and pleasant arguments commented here, I am in fact enjoying by these.

 49. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

 50. I’d like to find out more? I’d like to find out more details.

 51. Hi my family member! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all significant infos. I’d like to peer more posts like this .

 52. Hi there, I enjoy reading all of your post. I like to write a little comment to support you.

 53. If you want to get much from this piece of writing then you have to apply such strategies to your won blog.

 54. Heya this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 55. I am sure this article has touched all the internet users, its really really nice article on building up new website.

 56. I got this site from my pal who shared with me regarding this web page and now this
  time I am visiting this website and reading very informative
  articles or reviews at this place.

 57. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 58. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any solutions?

 59. You can definitely see your expertise in the article you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

 60. Hey very interesting blog!

 61. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to give something back and help others like you helped me.

 62. What’s up friends, good post and good arguments commented here, I am in fact enjoying by these.

 63. You really make it seem so easy with your presentation however I find this topic to be really something which I feel I might never understand. It sort of feels too complicated and very wide for me. I am looking forward in your next publish, I will try to get the cling of it!

 64. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is very good.

 65. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is magnificent blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 66. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 67. Howdy! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 68. Highly energetic article, I liked that a lot. Will there be a part 2?

 69. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to offer something back and help others like you helped me.

 70. What’s up everyone, it’s my first visit at this web site, and article is in fact fruitful in favor of me, keep up posting these articles.

 71. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 72. Howdy this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 73. What’s up to all, the contents present at this web site are really remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.

 74. Right now it sounds like Drupal is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 75. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a terrific website.

 76. When I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there a way you can remove me from that service? Thank you!

 77. Hey very interesting blog!

 78. I am sure this post has touched all the internet users, its really really nice piece of writing on building up new website.

 79. I think this is one of the most important information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 80. I am extremely inspired with your writing talents and alsowell as with the layout on your blog. Is this a paid subject or did you customize it yourself? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

 81. If you want to increase your knowledge only keep visiting this site and be updated with the most recent gossip posted here.

 82. Ищете надежного подрядчика для устройства стяжки пола в Москве? Обратитесь к нам на сайт styazhka-pola24.ru! Мы предлагаем услуги по залитию стяжки пола любой сложности и площади, а также гарантируем высокое качество работ.

 83. поставки строительных материалов компания

 84. Не знаете, какой подрядчик выбрать для штукатурки стен? Обратитесь к нам на сайт mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru! Мы предоставляем услуги по машинной штукатурке стен любой площади и сложности, а также гарантируем высокое качество работ и доступные цены.

 85. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is great blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 86. Hello there, simply turned into aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. A lot of folks might be benefited from your writing. Cheers!

 87. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 88. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to ?return the favor?.I am trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 89. I am regular reader, how are you everybody? This article posted at this web site is actually good.

 90. It’s very trouble-free to find out any topic on net as compared to books, as I found this post at this site.

 91. Hello! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a outstanding job!

 92. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

 93. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 94. you are in point of fact a just right webmaster. The web site loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful task in this matter!

 95. Spot on with this write-up, I honestly think this web site needs far more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the information!

 96. What’s up to every body, it’s my first visit of this website; this webpage includes awesome and in fact fine information designed for readers.

 97. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this. And he in fact bought me lunch because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your site.

 98. Nice blog here! Also your site quite a bit up fast! What host are you using? Can I am getting your associate link in your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol

 99. It’s really a cool and helpful piece of information. I’m satisfied that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 100. I quite like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

 101. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really understand what you are talking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my web site =). We will have a link trade contract among us

 102. Useful info. Fortunate me I found your site by accident, and I am stunned why this twist of fate did not came about in advance! I bookmarked it.

 103. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & aid other users like its helped me. Good job.

 104. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

 105. Thank you for any other informative web site. Where else may I am getting that kind of info written in such a perfect method? I have a challenge that I am simply now running on, and I have been at the glance out for such information.

 106. I used to be recommended this blog by way of my cousin. I am now not positive whether this submit is written via him as no one else understand such distinct approximately my difficulty. You are wonderful! Thank you!

 107. Awesome blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Cheers!

 108. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, might check this? IE still is the marketplace leader and a good portion of folks will miss your magnificent writing due to this problem.

 109. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 110. Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 111. I was able to find good information from your blog posts.

 112. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 113. Hi there to every one, because I am in fact keen of reading this website’s post to be updated daily. It consists of nice data.

 114. This post is priceless. Where can I find out more?

 115. I’m not sure why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 116. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you could be a great author.I will always bookmark your blog and definitely will come back at some point. I want to encourage one to continue your great posts, have a nice holiday weekend!

 117. Keep on working, great job!

 118. I think this is one of the so much important information for me. And i’m satisfied reading your article. However want to remark on few basic things, The website taste is great, the articles is really nice : D. Just right process, cheers

 119. Hello, just wanted to mention, I liked this article. It was funny. Keep on posting!

 120. Hi it’s me, I am also visiting this web site regularly, this website is actually pleasant and the users are truly sharing pleasant thoughts.

 121. Wow, that’s what I was searching for, what a data! present here at this website, thanks admin of this site.

 122. As the admin of this web site is working, no uncertainty very soon it will be well-known, due to its quality contents.

 123. Hi there, constantly i used to check weblog posts here early in the dawn, because i like to learn more and more.

 124. It’s awesome in favor of me to have a site, which is helpful in favor of my experience. thanks admin

 125. I have read so many articles or reviews about the blogger lovers but this post is actually a good article, keep it up.

 126. You’ve made some decent points there. I looked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 127. There is definately a lot to learn about this subject. I like all the points you made.

 128. After checking out a number of the blog posts on your website, I really like your way of blogging. I book marked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please check out my web site as well and let me know what you think.

 129. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m satisfied that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 130. I always used to read post in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

 131. My spouse and I stumbled over here different page and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 132. I read this post fully regarding the comparison of most recent and preceding technologies, it’s awesome article.

 133. You really make it seem so easy with your presentation however I in finding this topic to be really something which I think I might never understand. It kind of feels too complicated and very broad for me. I am taking a look forward on your next post, I will try to get the cling of it!

 134. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you are a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will eventually come back from now on. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice holiday weekend!

 135. This excellent website really has all of the info I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

 136. Appreciating the commitment you put into your site and in depth information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Excellent read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 137. It’s actually very complex in this busy life to listen news on TV, thus I simply use web for that purpose, and take the latest news.

 138. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. cheers

 139. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. With thanks

 140. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Cheers

 141. This is very fascinating, You are an excessively professional blogger. I have joined your feed and sit up for in search of more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks

 142. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It will always be exciting to read content from other writers and practice a little something from their websites.

 143. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too fantastic. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful site.

 144. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it ;) I will come back once again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 145. Greate pieces. Keep writing such kind of information on your blog. Im really impressed by your site.

 146. I do believe all the ideas you have presented in your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are too quick for newbies. May just you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

 147. Thank you, I have recently been searching for information approximately this topic for a while and yours is the best I have came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure concerning the source?

 148. Right now it looks like Expression Engine is the best blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 149. Remarkable! Its really awesome piece of writing, I have got much clear idea concerning from this post.

 150. At this moment I am going away to do my breakfast, later than having my breakfast coming yet again to read further news.

 151. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

 152. My brother suggested I would possibly like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You cann’t believe just how so much time I had spent for this information! Thank you!

 153. С механизированной штукатуркой стен от mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru ремонт становится не только быстрым, но и качественным. Попробуйте самостоятельно, вы не разочаруетесь!

 154. It’s hard to find knowledgeable people for this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 155. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ .

 156. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

 157. Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ .

 158. Thank you for great information. Hello Administ .

 159. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 160. Thank you for great article. Hello Administ .

 161. Thank you for great content. Hello Administ.

 162. Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 163. Nice article inspiring thanks. Hello Administ .

 164. Thank you great posting about essential oil. Hello Administ .

 165. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.

 166. Thank you for great article. Hello Administ .

 167. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful information specially the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

 168. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ .

 169. Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 170. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 171. I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any fascinating article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will probably be much more useful than ever before.

 172. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.

 173. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 174. I really love to read such an excellent article. Helpful article. Hello Administ .

 175. Thank you great posting about essential oil. Hello Administ .

 176. Great info. Lucky me I found your site by accident (stumbleupon). I have book marked it for later!

 177. whoah this blog is magnificent i love reading your articles. Stay up the good work! You realize, a lot of people are searching around for this info, you can help them greatly.

 178. I am actually thankful to the owner of this web site who has shared this wonderful post at here.

 179. Hi, Neat post. There is a problem with your site in internet explorer, could check this? IE still is the marketplace leader and a big component of other people will omit your wonderful writing due to this problem.

 180. magnificent issues altogether, you just won a logo new reader. What may you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any sure?

 181. At this time I am going away to do my breakfast, after having my breakfast coming again to read more news.

 182. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is also really good.

 183. Thank you for the auspicious writeup. It in fact used to be a entertainment account it. Glance complicated to far brought agreeable from you! By the way, how can we communicate?

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.