Meta
Realitatea Vâlceană

Proiectul „Prietenii Parcului Național Buila-Vânturarița – Ranger Junior”, la final. Emoții, la recapitularea celor cinci luni de activități

Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu orele 10.30, la sediul Bibliotecii Județene, a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului „Prietenii Parcului Național Buila-Vânturarița – Ranger Junior”.
Inițiatorul acestui proiect este Organizația Cercetașii României prin Centrul Local Mircea cel Bătrân, având ca partener Administrația Parcului Național Buila-Vânturarița – Romsilva RA.

Principalul scop al proiectului a fost promovarea şi popularizarea Parcului Național Buila-Vânturarița prin educarea interactivă a tinerilor implicați în activități. Grupul țintă vizat a fost format din elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani din municipiul Rîmnicu Vîlcea, dar și din zonele limitrofe. Activitățile au fost coordonate de către 25 de voluntari adulți, membrii ai Centrului Local de Cercetași și de către reprezentanți ai Administrației Parcului Național Buila-Vânturarița.

Pe parcursul a cinci luni, aprilie-septembrie 2023, s-au desfășurat excursii tematice, tabere educative și campuri de lucru în cadrul cărora s-au realizat atât activități instructiv-educative, cât și activități de teren.
//www.realitateavalceana.ro/wp-content/uploads/2023/09/B43E01A7-B6F5-4962-8B48-EFDE255A9D12.jpeg”>
Cu multă emoție, o parte dintre copiii participanți la eveniment, părinți și adulții voluntari din cadrul proiectului și-au adus aminte de momente din cadrul activităților.
Printre invitați s-a numărat Larisa Nițu, reprezentant al Inspectoratului Școlar Vâlcea care le-a transmis tinerilor un puternic mesaj: natura vă ajută să stați departe de ispita drogurilor.
Gheorghe Iorgulan, reprezentant al parcului Buila Vânturarița, a interacționat cu cel mai tânăr participant la evenimentul de închidere, o fetiță de 10 ani, reamintindu-le celor de față trei lucruri importante învățate în drumeția pe Cheile Bistriței desfășurată la sfârșitul lunii august.

Proiectul a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, în cadrul programului „Spații verzi”, partenerul care a făcut posibil toate aventurile din ultimele 5 luni.

Elena Rotaru,
Responsabil Imagine și Comunicare Centrul Local Mircea cel Bătrân

2 Comments for “Proiectul „Prietenii Parcului Național Buila-Vânturarița – Ranger Junior”, la final. Emoții, la recapitularea celor cinci luni de activități”

  1. Great write-up, I am regular visitor of one’s website, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.