Meta
Realitatea Vâlceană

Ziua Națională a României sărbătorită și la Râmnicu Vâlcea


Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Râmnicu Vâlcea printr-o ceremonie
militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului și Granizoana Râmnicu Vâlcea la Monumentul Independenței din centrul municipiului.

Evenimentul s-a desfășurat în format restrâns, cu respectarea normelor de protecție sanitară impuse de pandemia de coronavirus, și a inclus o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Varsanufie, episcopul Râmnicului, în memoria celor care s-au jertit pentru înfăptuirea României de astăzi, precum și o festivitate de depunere de coroane și jerbe de flori.

Ceremonia s-a încheiat cu o mică paradă militară la care au participat trei detașamente de defilare – de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Magheru” al județului Vâlcea.

1 Decembrie este și va fi mereu sărbătoarea noastră de suflet, pentru că este ziua în care, acum mai bine de 100 de ani, prin curaj și determinare, înaintașii noștri au înfăptuit o țară. Această țară – edificiul cel mai mare al poporului nostru pe care cu toții suntem datori să-l prețuim și să-l cinstim în numele străbunilor noștri care l-au clădit prin jertfă de sânge și pentru copiii noștri de a căror educație în spiritul respectului față de trecut suntem cu toții responsabili.

1 Decembrie este un simbol al trăiniciei peste veacuri a idealurilor și valorilor noastre naționale și despre cum oameni cu aceleași idealuri, origini și credințe au dorit să fie împreună. Nu e vorba doar despre trecut, ci despre cum ne regăsim valorile trecutului în prezent și în noi înșine.

1 Decembrie este ziua tuturor celor care simțim și gândim românește, o zi a tuturor celor care ne prețuim istoria și identitatea oriunde ne-am afla.

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.