Meta
Realitatea Vâlceană

Peste o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Părintele Paul Octavian Stănciulescu

A murit la numai 36 de ani!

Sute de prieteni, rude, cunoscuți și mii de flori l-au condus pe ultimul drum pe Părintele Paul Octavian Stănciulescu  care a reușit, prin caracterul și învățăturile sale, să cucerească respectul tuturor celor care l-au cunoscut.

La înmormântare au participat oameni de vază ai Râmnicului, primarul Emilian Frâncu, directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Vâlcea, Florin Epure, profesorul universitar doctor, Alexandru Popescu Mihăești, cât și  persoane din Primărie, Prefectură și din Consiliul Județean.

Slujba înmormântării a fost săvârșită, marți 15 ianuarie a.c., începând cu orele 12:00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Pentru alinarea durerii sufletești a celor de față Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim a rostit un cuvânt de mângâiere. După cuvântul Înaltpreasfinției Sale, au mai rostit cuvinte Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, nașul de Cununie al părintelui defunct și Părintele Consilier Vintilă Sărdărescu, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Au mai fost prezenți la slujba de prohodire Părinți consilieri, membrii Permanenței Consiliului eparhial, oficialități locale, foști profesori de la seminar și facultate, colegi, prieteni și peste o sută de preoți din eparhie și din țară.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsuflețit al Părintelui Paul Octavian Stănciulescu a fost scos din biserică și purtat, în procesiune, în jurul locașului de cult, moment în care a început să picure. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Părintelui Paul Octavian Stănciulescu a fost înhumat în curtea Paraclisului Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea, în prezența a aproximativ 1000 de credincioși.

Părintele Paul Octavian Stănciulescu a trecut la Domnul vineri, 11 ianuarie 2013, în urma unui accident rutier. Trupul neînsuflețit al părintelui a fost depus în Paraclisul Arhiepiscopal la sfârșitul săptămânii trecute pentru ca rudele, apropiații, credincioșii și toți cei care l-au cunoscut să îi poată aduce un ultim omagiu. A fost în­humat chiar în curtea bi­se­ricii în care a slujit, mor­mân­tul său este împodobit cu zeci de coroane și se află înspre Palatul Copiilor. Impresionant a fost că, exact în timpul sluj­bei, a început să picure, par­că și Cerul a plâns la moartea sa. Se spune că, atunci când plouă la înmormântarea cuiva, a­ces­tuia i-a părut rău că a părăsit acestă lume, mult prea devreme…

Părintele Paul Octavian Stănciulescu s-a născut la 1 aprilie 1976 în satul Ciumagi, comuna Lădești, județul Vâlcea. A absolvit Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea în anul 1996 și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu în anul 2000 și a fost hirotonit preot la 1 aprilie 2001 pe seama Parohiei Momotești-Drăgășani, ca preot II.

Începând cu noiembrie 2005 a funcționat ca preot slujitor la Parohia “Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.