Meta
Realitatea Vâlceană

Borza vrea să deconecteze Oltchim de la aparate

În data de 1 iulie, CET Govora va opri furnizarea de utilităţi către Oltchim. Administratorul judiciar al CET, Remus Borza, este pus pe fapte mare şi nu are de gând să se joace. În termeni duri, el a criticat politica Oltchim de rostogolire a datoriilor către CET Govora şi a ameninţat că va opri cu mâna lui robinetele.
Ce înseamnă asta pentru Vâlcea? Că situaţia riscă să devină cu adevărat una explozivă. Legal, Borza are tot dreptul să ia toate măsurile legale care protejează CET Govora. Atâta timp cât el constată că relaţiile contractuale dintre CET şi Oltchim sunt dezavantajoase pentru operatorul de termoficare, are la îndemână pârghiile pentru a le corecta. Deci, legal, poate să o facă şi nimeni nu îl va putea acuza că a urmărit un scop oneros.
Cât de morală este însă atitudinea lui Borza faţă de interesele generale ale judeţului Vâlcea, asta doar Dumnezeu poate spune. Oltchim de-abia şi-a mai revenit şi măcar pe hârtie, respiră. Tăierea utilităţilor – în speţă a curentului electric, l-ar arunca însă în haos. E ca şi cum te-ai lupta să scapi un bolnav de la moarte, după ce a stat în comă nu ştiu cât timp, iar apoi l-ai deconecta de la aparate.
Pe de altă parte, şi administratorii Oltchim trebuie să înţeleagă că şi CET Govora trebuie să trăiască, iar supravieţuirea platformei chimice vâlcene nu se poate face printr-o salvare individuală, ci printr-una colectivă. Dacă moare unul, mor toţi. Odată ce toţi actorii implicaţi în acest joc economic vor înţelege acest principiu simplu, se va putea găsi o soluţie rezonabilă. Până atunci, asistăm doar la adoptarea unor poziţii de forţă, care nu întotdeauna dau şi răspunsurile corecte la întrebări.
Anemona Tănase
Pana la urma nu a fost cazul.ne-am inteles,in sensul ca au acceptat noile preturi cerute de noi”, ne-a declarat ulterior, Remus Borza.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.