Meta
Realitatea Vâlceană

Cine ţipă mai tare, ajunge parlamentar de Vâlcea

A început forfota printre doritorii de mandate în Parlament. Politicienii cu state vechi, dar şi cei care abia au făcut ochi prin partidele în care s-au pripăşit, îşi ling buzele numai la gândul că patru ani de zile vor putea să frece menta în Senat şi Camera Deputaţilor, pe banii românilor. Nu este de colea să iei nişte zeci de milioane pe lună drept indemnizaţie, plus încă vreo o sută şi ceva pentru cheltuieli legate de funcţionarea cabinetelor parlamentare. Aşa se face că aglomeraţia e mare iar pentru fiecare mandat alocat Vâlcii există o puternică ofertă. E mai rău ca la examenul care se dădea pe vremuri la facultăţile cu căutare, de-abia poţi să mai numeri candidaţii pe fiecare loc pus la bătaie.
Cea mai mare forfoteală se dă, aşa cum era de aşteptat, în partidele mari, PSD şi PNL, care au şanse masive să-şi împartă tortul miresei. Alde Cristian Buican şi Laurenţiu Coca sunt printre puţinii care pot spune că au asigurate locurile în Parlament. Ceilalţi, Dumnezeu cu mila! Nici Romeo Rădulescu nu vrea să rămână pe dinafară şi există informaţii solide că va candida pentru un nou mandat de deputat din partea PSD, pentru nemaipomenitul loc 2 câştigat în bătălia cu Mircia Gutău. Cum-necum, voturile pe care le-a adus Romeo Rădulescu PSD-ului, l-au ajutat pe Constantin Rădulescu să ajungă preşedinte al Consiliului Judeţean iar asta chiar va conta în decizia finală.
Şi Dan Niţu, patronul firmei Damila, dispărut din peisaj în urmă cu câteva luni, vrea să revină în Parlament. Cel mai probabil, el va candida din partea unui partid mic.
Sunt însă şi mulţi alţii care se văd senatori şi deputaţi. Deja se fac calcule şi se plănuiesc alianţe. Ca de obicei, vor avea câştig de cauză cei care au gura mai mare. Aici nu contează ce ştii ce faci, ci cât de tare ţipi şi baţi cu pumnul în masă. Aşa îţi faci loc la masa bogaţilor. Fiţi cu ochii pe ei, o să vedeţi că avem dreptate!
Anemona Tănase

1 Comment for “Cine ţipă mai tare, ajunge parlamentar de Vâlcea”

  1. marinusz

    Dan Nitu a apus in momentul in care a muscat mana care l-a hranit.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.