Meta
Realitatea Vâlceană

CJ investește în sănătate: Microscop robotizat de ultimă generație, la Spitalul Județean Vâlcea

“Premieră în România!”, a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu: Un microscop robotizat de ultimă generație, ce va fi folosit în timpul operațiilor în Secția Neurochirurgie, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.
-FEBBBADB4AEF.jpeg”>
Președintele CJ, Constantin Rădulescu și dr. Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea, au asistat miercuri, 23 noiembrie 2022, la punerea în funcțiune a aparaturii medicale de ultimă generație, ce utilizată doar în câteva clinici din Europa.

“Aparatul de înaltă performanță este primul de acest tip din România și printre puținele existente în spitalele din Europa, fiind lansat pe piață în urmă cu doar un an.

Microscopul va fi utilizat în intervențiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenție cu o precizie mult mai mare și cu un grad de siguranță mai ridicat.

Vom continua să dotăm cu aparatură medicală spitalele din județ, fiindcă ne dorim ca vâlcenii să aibă parte de servicii medicale la standarde înalte.

Prin achiziționarea acestui microscop robotizat, care a costat Consiliul Județean 2 milioane de lei, am mai făcut un pas important în acest scop, fiindcă el ajută chirurgul să crească șansele de reușită ale intervenției și, implicit, șansele la viață ale pacientului.

Îmi doresc ca un număr cât mai mic de vâlceni să aibă nevoie de acest aparat, iar cei în salvarea cărora este utilizat, să treacă cu bine peste această încercare”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea.

2 Comments for “CJ investește în sănătate: Microscop robotizat de ultimă generație, la Spitalul Județean Vâlcea”

 1. Thank you, I’ve recently been looking for information about this subject for ages and
  yours is the greatest I’ve discovered till now.
  But, what in regards to the bottom line? Are you sure about the
  supply?

 2. women’s supplements with no artificial colors or flavors
  hormone supplements for menopause relief
  natural hormone supplements without prescription in the usa
  over the counter estrogen therapy options

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.