Meta
Realitatea Vâlceană

Cosa Nostra vâlceană l-a pus la pământ pe Borza?

Venit la Vâlcea pentru a pune lucrurile în ordine la CET Govora, Remus Borza a subapreciat capacitatea băştinaşilor de a-şi apăra teritoriul. „Căpcăunul” a crezut că treaba va merge ca pe roate şi că îşi va putea duce treaba până la capăt, aşa cum s-a întâmplat la Hidroelectrica. Şi totuşi, într-o bună zi, mai exact, pe 22 iulie a.c., s-a trezit scos din schemă. Adunarea Generală a Acţionarilor din CET Govora a hotărât în data de 22 iulie că Rominsolv nu poate din administratorul judiciar al societăţii. După aproape două luni în care Borza le-a dat fiori pe spate diriguitorilor CET, a fost executat fără nicio reţinere.
Ce nu a înţeles faimosul administrator judiciar a fost că la CET Govora s-a furat en-gros zeci de ani, iar la jaf au participat sute de persoane, câteva dintre ele instalate azi în funcţii cheie. Oameni grei şi-au clădit averi incredibile pe trupul CET, au supt ani de zile milioane de euro prin intermediul unor contracte care au prejudiciat masiv bugetul colosului industrial iar apoi au încercat să spele banii prin diverse afaceri aparent cinstite. Văzându-şi ameninţate interesele şi temându-se că vor fi traşi la răspundere pentru legăturile lor cu CET Govora, aceste persoane extrem de puternice şi influente şi-au dat mâna şi au început să tragă sforile pentru a-l ejecta din schemă pe băgăciosul Borza. Reţineţi, vă rog, că relaţiile şmecherilor sunt diversificate, ajungând până la vârful celor mai importante instituţii ale statului român. Nu au furat doar vâlcenii, ci o parte din caşcaval a ajuns şi la diverşi politicieni de la Bucureşti, care astăzi se dau fete mari. În aceste două luni, de când Remus Borza a ajuns la Vâlcea, s-au dat sute de telefoane şi s-au purtat discuţii grele, departe de ochii curioşilor şi de urechile DNA. Intrusul trebuia oprit cu orice preţ, înainte să afle mai mult decât a aflat deja. De aici şi până la luarea deciziei în Consiliul de Administraţie nu a mai fost decât un pas.
Cine urmăreşte cu atenţie presa locală, a sesizat că la un moment dat, Remus Borza s-a referit public la nişte contracte de transport al cărbunelui de la minele Berbeşti-Alunu. „Căpcăunul” a înţeles că una dintre conductele prin care s-au scurs ani de zile milioanele de euro ale CET este tocmai acest transport auto, executat de o firmă care este controlată din umbră de unii dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din judeţ. Ştia cineva despre o anumită persoană de afaceri până acum maxim 10 ani? De când a fost luată „sub protecţie” de una dintre cele mai puternice familii vâlcene, individul a devenit un om de afaceri extrem de influent, care şi-a extins enorm portofoliul de contracte. Înţelegând filiera, Remus Borza a decis că trebuie să taie din rădăcină anumite legături de la CET. El a explicat că cel mai bine pentru societate este să primească tot cărbunele pe cale ferată, întrucât costurile sunt mult mai mici.
Ei bine, dragi cititori, cred că aceste contracte de transport reprezintă unul dintre resorturile care au dus la mazilirea lui Remus Borza. În această cheie trebuie citită decizia Consiliului de Administraţie. Bineînţeles, detractorii de serviciu aflaţi în solda grupurilor de interese din jurul CET Govora, s-au grăbit să-l demonizeze pe Borza, ca şi cum acesta reprezintă răul pe pământ. Este clasica formulă de comandare a atacurilor în presă, pentru decredibilizarea şi mânjirea cu noroi a oricui ameninţă afacerile şmecherilor de Vâlcea.
Aşa se termină orice încercare de reformare a societăţii româneşti. Totul merge până când sunt ameninţate nişte interese, până când nişte oameni grei îşi văd periclitate averile şi libertatea. Aici a greşit Remus Borza, şi subliniem acest lucru până va fi înţeles de toată lumea. A crezut că este indestructibil, că poate lua taurul de coarne, că-l poate doborî şi face spectacol în arenă. Din nefericire pentru el, dar şi pentru noi, taurul a fost mai puternic şi a dat cu el de pământ când se aştepta mai puţin. Ce nu au reuşit boşii de la Hidroelectrica, au reuşit ăştia de la CET Govora. Aviz amatorilor!
Anemona TĂNASE

2 Comments for “Cosa Nostra vâlceană l-a pus la pământ pe Borza?”

  1. Am toata increderea in domnul borza si cred ca va trece peste jocurile facute de presedintii de consiliu judetean gorj si valcea

  2. Gelu

    Știm cine este Bica si de ce transportă el cărbune pe ruta auto ( când avem cale ferată ”de fier” foarte bună ), stim cine este directorul Zelici care prin firma SC Zelcom SRL a adus rumeguș la 50 de euro tona ( când de fapt rumegușul este un rezidu si trebuia luat la zero lei, alfel cei cel produceau trebuiau să dea bani grei la mediu ), știm cine este Lăpădat care a venit la CET datorită domnului Bălan Mihai, ulterior Lăpădat încercând să-l distrugă pe Bălan care nu era de acord cu furăciunile acestuia, stim cine este Dina Nicolae, fost director de exploatare, care împreunâ cu diverși șefi de secții ( în special Paraschiv Gh. de la secția Combustibil ) au ținut 15 ani de zile nejustificat ( decât pentru comisioane ) firma terță SC Nova Oaș SRL din Satu Mare în cadrul Cet Govora ”oferindu-le” lucrări aiurea doar ca ei să ia comisioane. Și mai sunt mulți, mulți alții.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.