Meta
Realitatea Vâlceană

Dacă va convinge chinezii să investească, Avicarvil are şansa să devină lider pe piaţa cărnii din România

• Proiect ambiţios al societăţii Avicarvil, producătorul de carne de pasăre din Frânceşti-Vâlcea, care încearcă să-i determine pe chinezii din Hebei  să investească 80 de milioane de lei în construcţia a 20 de ferme de creştere a puilor de carne, un abator şi o staţie de incubaţie. Dacă acest lucru se realizează, bineînţeles şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea, atunci  Avicarvil devine lider pe piaţa cărnii din România!

La invitaţia reprezentanţilor producătorului de carne de pui, o delegaţie formată din investitori din provincia chineză Hebei a fost prezentă câteva zile în România.

După ce au vizitat fabrica din Prahova deţinută de grupul Carmistin, din care face parte şi Avicarvil, chinezii aproape că au fost rugaţi vineri, 24 aprilie a.c., la o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea să investească într-un proiect al producătorului de carne de pasăre.

„Scopul acestei  ntrevederi este prezentarea oportunităţilor de investiţii ale judeţului Vâlcea în vederea determinării unui  parteneriat pe plan local. Conform scrisorii de intenţie înaintatătre Consiliul Judeţean Vâlcea, societăţile deţinute de RepublicaPopulară Chineză doresc să investească 100 de milioane euro pentru construcţia apatru ferme  de reproducţie a puilor, 20 de ferme de creştere a puilor pentru carne, un abator şi o staţie de incubaţie, toate  necesitând generarea a 2000 de locuri de muncă în faza de construcţie şi 2500 de locuri de muncă pentru  activitatea ulterioară, a declarat preşedintele CJ, Gheorghe Păsat.

Dacă se va rezolva, Avicarvil ar deveni numărul 1 în România, primul producător din ţară. Cred că toţi ne-am mândri dacă s-ar întâmpla acest lucru. Am identificat câteva locaţii, de aceea i-am invitat la această întâlnire şi pe primarii din Vâlcea. Una din posibilele locaţii ar fi într-un parc industrial, foarte aproape de Râmnicu Vâlcea”, a Gabriel Crăciun, manager general al S.C. Avicarvil.

Tot cu această ocazie a fost făcută prezentarea SC Parc Ind Vâlcea SA care este alcătuit din parcul de la Drăgăşani – 16 hectare şi Bălceşti – 10 hectare, unde investitorilor ar putea să le fie oferit teren [ntrucât aceştia au nevoie de suprafeţe foarte mari, iar alternative ar putea fi oferite şi  de câteva primării vâlcene, edilii fiind foarte receptivi arătându-şi interesul de a colabora cu chinezii pentru dezvoltarea economiei vâlcene.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.