Meta
Realitatea Vâlceană

Delegaţia PNL Vâlcea, la Consiliul Naţional al PNL de la Piteşti

• Membrii PNL s-au reunit sâmbătă, 23 mai a.c., la Piteşti, în cadrul Consiliului Naţional. Liberalii au aprobat programul de guvernare, modificările la statut referitoare la criteriile de integritate şi au stabilit tema moţiunii de cenzură: votul prin corespondenţă. Aceasta va fi depusă în Parlament la data de 5 iunie.

• Un moment tensionat a avut loc atunci când Teodor Atanasiu a vrut să ia cuvântul. Sala l-a huiduit copios din pricina scandalului stenogramelor de la Bistriţa, iar Atanasiu a fost nevoit să-şi întrerupă discursul şi să se întoarcă la locul său.

Consiliul Naţional al PNL a început cu intonarea imnului partidului “Verde înrourat” şi cu imnul de stat, „moderatorul” evenientului fiind Gheorghe Flutur.

Şefa PNL, Alina Gorghiu a declarat că Guvernul Ponta a minţit populaţia cu iluzia că scăderea TVA înseamnă reduceri de preţuri, trimiţând apoi comisarii politici să „muşineze rafturile magazinelor”, arătând că ”nu de mici ceauşeşti avem nevoie la Palatul Victoria”.

Nu avem nevoie de mici ceauşişti, ci de oameni care să înţeleagă cum funcţionează economia de piaţă şi aceşti oameni sunt în PNL. (…) Avem o datorie cât istoria noastră de mare, nu putem cinsti mai bine cei 140 de ani decât arătând respect celor care prin încrederea lor ne menţin in fruntea Romaniei. … Dorim ca standardul impus de PNL în privinţa integrităţii să fie mult mai sus. Suntem, de altfel, partidul care, după ce va introduce aceste criterii de integritate în statut, va avea cea mai aspră sancţiune pentru cei care au probleme cu legea. Potrivit noilor modificări, s-a introdus în Statut o normă tranzitorie, prin care cei care sunt în acest moment condamnaţi într-o instanţă şi se află într-o funcţie de conducere să îşi piardă acea funcţie de conducere, dar nu şi calitatea de membru de partid. În plus, pe viitor, cei care vor avea o condamnare în primă instanţă, vor fi suspendaţi de drept din calitatea de membru, la fel ca şi cei condamnaţi definitiv. Sancţiunile se vor aplica pentru toate faptele penale săvârşite cu intenţie“, a punctat copresedintele PNL. Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga le-a transmis reprezentanţilor partidului reuniţi în Consiliul Naţional, la Piteşti, să lase orgoliile deoparte şi să construiască marea familie a noului PNL, pe statut şi pe protocol, adăugând: ”Unde e lege, nu e tocmeală! În toate organizaţiile!”.

Mulţi spuneau că nu vom avea capacitatea niciodată să trecem peste orgolii şi să formăm un mare partid. Credeau asta pentru că ei nu reuşiseră să facă acest lucru în 2005-2006. Uite că am reuşit. Şi nu pot să vă cer dumneavoastră decât să lăsaţi orgoliile deoparte şi să construiţi marea familie a noului PNL, pe statut şi pe protocolul înregistrat la tribunal. Unde e lege, nu e tocmeală! Şi asta în toate organizaţiile noastre. Şi atunci vă garantez că vom câştiga toate alegerile de anul viitor!”, a afirmat Vasile Blaga.

Teodor Atanasiu a fost taxat de colegii de partid în momentul în care acesta își susținea discursul. Mai exact, colegii l-au huiduit și i-au cerut să își ceară scuze. Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a fost nevoit să intervină. Vă rog să ne respectăm. Am zis că am trecut peste tot”, a spus Blaga, încercând să calmeze spiritele.În ciuda  apelului făcut de Blaga, cei prezenți în sală i-au strigat lui Atanasiu: ”Scuze, scuze!”. Atanasiu a refuzat să își ceară scuze, a încercat să îşi continue discursul, dar a renunţat la scurt timp și a plecat la locul său. „Vă mulțumesc pentru primire!”, a spus acesta. (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.