Meta
Realitatea Vâlceană

Directorii blânzi sug la două partide

Prin instituţiile publice din Vâlcea, dar şi prin firmele şi regiile cu capital de stat, bate un vânt rece. Nu este de vină aerul condiţionat, aşa cum s-ar putea crede la prima vedere. Cei mai afectaţi sunt, de departe, directorii generali şi adjuncţi, inspectorii şefi, şefuleţii şi şefuţii de toate felurile. Unii sunt ţinuţi în palmă de pesedişti, alţii de liberalii. Toţi, dar absolut toţi se gândesc cu groază la ce va urma după 5 iunie 2016. Nimeni nu ştie cine va deveni tartor al Vâlcii după alegerile locale. PSD sau PNL? Aceasta e întrebarea. Sau altcineva?
Se ştie că pentru a ajunge şeful unei instituţii publice ai nevoie de o proptea politică zdravănă, dacă se poate, la nivelul Bucureştiului. Dacă nu, este bună şi una locală. Nu există nici un directoraş care să poată spune cu mâna pe inimă că pe el nu-l schimbă sigur nimeni. Aici intervin foarte mulţi factori, de toate felurile. Chiar dacă ai o relaţie bună cu liberalii, s-ar putea ca altcineva să-ţi dorească postul suficient de mult încât să te sape temeinic la preşedintele partidului. La fel, cât de bun prieten l-ai considera pe Constantin Rădulescu, nu se ştie cine îşi bagă coada, îl pupă în fund şi devine cel mai bun tovarăş al acestuia. Nimic nu este bătut în cuie, nu poţi să bagi mâna în foc pentru nimic.
De aceea, mulţi dintre aceste doamne şi aceşti domni, obişnuiţi cu maşină de serviciu, şofer şi secretară joacă la două capete. Şi prin asta, înţelegem că se dau bine şi cu unii şi cu alţii, încercând să-şi asigure fundurile indiferent cine câştigă alegerile. Trebuie totuşi să le transmitem că nici o asemenea atitudine nu este câştigătoare 100%. De multe ori, atunci când alergi după două partide, s-ar putea să nu prinzi niciunul. (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.