Meta
Realitatea Vâlceană

DNA are efect de laxativ pentru mai-marii Vâlcii

„Te voi aştepta, voi veni pe strada ta
Te aştept mereu, fără tine mi-e greu”! …
Acesta este refrenul unei îndrăgite melodii a formaţiei Iris, fredonat de generaţii întregi. Fani înfocaţi ai muzicii rock, procurorii DNA i-au cântat la ureche conducerii Consiliului Judeţean aceste versuri, chiar la început de săptămână (22 februarie 2016). Nimănui nu-i place ziua de luni, dar când te mai trezeşti şi cu mascaţii pe cap, chiar se alege praful. DNA a descins pe strada G-ral Praporgescu  la primele ore ale dimineţii, hotărâţi să nu plece cu mâna goală. Şi nu au făcut-o, luând cu ei sute de file din dosarul unei licitaţii cu cântec…
A fost vânzoleală mare la ultimele etaje ale instituţiei conduse de Gheorghe Păsat, preşedinte interimar şi vajnic reprezentant al PNL în fruntea judeţului. Direcţia de Programe Externe a Consiliului Judeţean a fost întoarsă cu fundul în sus, sub privirile disperate ale directoarei Carmen Alexandrescu (o fi având dumneaei ceva pe suflet, era să zicem conştiinţă!!!), dar şi ale salariaţilor compartimentului cu pricina. Câteva ore, Consiliul Judeţean a arătat ca o clădire sub asediu, nimeni neputând ieşi sau intra. Presedintele Gheorghe Păsat a fost sfătuit să rămână nemişcat în biroul său, până când percheziţiile ar fi urmat să ajungă la bun sfârşit!
Mai târziu, în cursul aceleiaşi zile, mai mulţi directori din Consiliul Judeţean, dar şi preşedintele, au fost conduşi la Parchet pentru a da mai multe declaraţii în legătură cu documentele ridicate. Aşa cum se aştepta toată lumea au lipsit declaraţiile celor aflaţi în cauză, aceştia preferând să se fofileze pentru a nu da nas în nas cu presa curioasă.
Una peste alta a fost o zi specială pentru Vâlcea, una în care DNA şi-a adus aminte că mai are încă multă treabă în acest judeţ care a dat până acum puşcăriilor patriei o sumedenie de primari şi oameni de afaceri veroşi. Şi trebuie să reţinem că acesta nu este decât un pas în lungul drum de igienizare a instituţiilor publice.
Dacă s-ar apleca mai cu atenţie asupra tunurilor date în Vâlcea în ultimii zece ani, DNA ar trebui să-şi facă un birou aici pentru a nu mai face naveta din alte judeţe. Nici nu ar avea mult de căutat, presa locală a obosit să tot scrie despre milioanele de euro mutate de la instituţii şi firme de stat în conturi private. N-ar trebui decât să verifice contractele încheiate cu diverse firme controlate de şmecherii de serviciu ai judeţului, care încă mai cred că ne pot păcăli dacă pozează în domni şi doamne, cu siglele unor partide în spate. Aşa s-a îmbogăţit cea mai mare parte a elitei Vâlcii. În spatele averilor nu stă muncă cinstită, aşa cum nici nu vă aşteptaţi, de altfel. Stau doar înţelegeri transpartinice, şpriţuri la ceas de taină, jafuri planificate în tihnă de potentaţii judeţului. În văzul lumii, Vâlcea a fost prădată la drumul mare, aşa cum altădată erau jefuite diligenţele de bandiţi înarmaţi până în dinţi. Diferenţa este că acum nu se mai folosesc pistoale şi puşti, ci contracte care prejudiciază adânc interesele statului român.
Dacă s-ar verifica fiecare dintre contractele încheiate de instituţiile şi firmele de stat cu societăţile private am asista la o amplă campanie de arestări, ce ar cuprinde sute de nume şi mii de ani de puşcărie per total!
Probabil că în viitorul apropiat vom asista la demascarea reţelei infracţionale care a transformat Vâlcea în ruşinea economică a României. Ţineţi-vă bine, vorbim despre personaje foarte cunoscute, care acum vorbesc despre moralitate în politică.
Ca întotdeauna vor scăpa marii rechini, protejaţii sistemului, care au avut inteligenţa de a împărţi prada la cel mai înalt nivel. Aceştia vor continua să-şi bea cafeaua prin cârciumile Râmnicului, să se plimbe nestingheriţi în limuzine de zeci sau sute de mii de euro şi să sfideze pe mai departe un judeţ care i-a transformat în noii faraoni ai României. Poate că într-o zi va veni şi timpul lor iar cei care diriguiesc treburile justiţiei vor scăpa de sub gheara de oţel care le ţine la păstrare dosarele mai înalte decât vilele în care se lăfăie. De-abia atunci vom putea spune că se schimbă ceva esenţial în România, implicit la Vâlcea!
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.