Meta
Realitatea Vâlceană

Horror! Primăria Râmnicului este bântuită de un vârcolac

Şi pentru că tot se vorbeşte în aceste zile despre schimbarea lui Gigi Matei din funcţia de primar interimar, nu aveam cum să-l uităm pe simpaticul viceprimar al Râmnicului, Eduard Vîrlan. Săracul om, de un an este nevoit să facă un joc obositor. Timp de 5 zile pe săptămână, de dimineaţa până după-masa, este adjunct al lui Matei, deci slujbaş în administraţia locală. Seara se transformă în liberal pur-sânge. Dimineaţa, la micul dejun, Vârlan îşi bea cafeaua la primărie împreună cu toţi funcţionarii, seara mai iese la şpriţ cu colegii din PNL. În zorii zilei îşi face treaba la indicaţiile şefului său ierarhic, Gigi Matei iar seara se sfătuieşte cu liberalii cum să-l schimbe pe acesta din funcţie. În cele opt ore de serviciu la primărie este de acord cu proiectele Executivului iar în şedinţele de Consiliu Local votează împotrivă.

Cu alte cuvinte se petrece ceva cu adevărat ciudat cu vicele de la Primăria Râmnicului. Asemenea vârcolacilor din filmele horror, el suferă nişte transformări ciudate de-a lungul a doar câteva ore. La primele ore din zi e om (de administraţie), are unghiile tăiate şi cămaşa călcată. Peste zi îi creşte păr lung în urechi, pe frunte şi pe ceafă, de sub sacou se iţeşte o coadă lungă cu pămătuf iar dinţii, lungi acum de câţiva centimetri, clănţăne ameninţător către cel care până mai devreme îi era şef, Gigi Matei. E de-abia seară şi până dimineaţa, când redevine om (de administraţie), vicele nostru se comportă ca un vârcolac în toată puterea cuvântului.

Iar lucrul ăsta se petrece zi de zi, de mai bine de un an de zile. Trebuie să fie tare obositor pentru un om, altfel simpatic şi civilizat, să sufere atâtea transformări cotidiene în vârcolac. Şi tare ne e teamă că dacă nu trece proiectul de hotărâre iniţiat de liberali pentru schimbarea lui Matei, bietul viceprimar Vîrlan va rămâne doar cu statutul de vârcolac, însă apreciat şi stimat de colegii din primărie şi din partid.

Anemona TĂNASE

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.