Meta
Realitatea Vâlceană

Lasă, Ana M. Pătru, fetele ca tine o duc bine în pârnaie

Ana Maria Pătru sfârşeşte aşa cum a început: mizerabil. Finalul este demn de viaţa pe care chiar ea şi-a ales-o. A început prin a fi întreţinuta unui politician local şi a sfârşit prin a fi întreţinuta unui întreg sistem politic naţional. Apropo, ce-o fi fost zilele ăstea în sufletul unui politician local, fost protector al Anei Maria Pătru? Hai, să nu se mai chinuiască să nege, toată lumea ştie cum a ajuns fata aia să se învârtă în nişte cercuri atât de înalte, încât până la urmă au strâns-o de gât, la figurat bineînţeles.
Oricum, AMP şi-a atins obiectivele. A devenit o femeie extrem de bogată. Numai ea ştie cum a ajuns să învârtă afaceri de milioane de euro care i-au permis să ridice vile, să cumpere bolizi, să burduşească nişte conturi bancare la care muritorii de rând doar visează. Nu e puţin pentru o fată plecată dintr-un cartier muncitoresc al Râmnicului. Şi-a făcut mama directoare la RAPPS, deşi multă lume care o cunoaşte ştie că doamna cu pricina era profesoară, specialistă în acest domeniu, dar mai puţin în administraţie. În fine, a făcut tot posibilul pentru a-şi asigura o bătrâneţe mai mult decât liniştită.
Ana Maria Pătru ştia că va ajunge aici. Nu poţi să furi în zilele noastre fără să te gândeşti că într-o zi te vor lua şi pe tine. Nu poţi să asişti aproape zilnic la arestări pe bandă rulantă fără să conştientizezi că mai devreme sau mai târziu va veni şi rândul tău. Până la urmă, doi-trei ani de puşcărie vor trece repede, când ştii că afară te aşteaptă o viaţă de huzur. Nu mai contează câte compromisuri a trebuit să faci tu, o fătucă de treizeci şi ceva de ani, pentru ca zece ani mai târziu să te poţi lăuda cu o situaţie de milioane. Fetele ca ea o duc bine în pârnaie. Mâncare bună, săpunuri de calitate, ba chiar şi parfumuri. După ce ies, evident, au timp suficient să se bucure de pradă.
Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente nu este victimă. Cine se străduieşte zilele acestea să o transforme într-o oropsită, are probleme serioase. Ana Maria Pătru face parte din categoria profitorilor României, a celor care au apăsat butoanele potrivite, asumându-şi nişte riscuri. Este simplu. Merită doi ani de puşcărie pentru câteva milioane de euro? Nouă români din zece ar răspunde, probabil, afirmativ. Aşa a făcut şi Ana Maria Pătru. Numai că ea a fost acel român din zece care a şi avut “curajul” să meargă mai departe. Iar asta, deja, este o altă poveste. (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.