Meta
Realitatea Vâlceană

Luni, 2 februarie, la Arhiepiscopia Râmnicului: Lansare de carte a Preasfinţitului Emilian Lovişteanul despre harul divin

Luni, 2 februarie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Aşezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, de la ora 17.30, a avut loc evenimentul de lansare a cărţii Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, „Teologie şi istorie bisericească – de la Sfintele Taine la sfinţirea omului”, apărută la Editura Mitropolia Olteniei.

Evenimentul a cuprins un moment muzical, prezentarea cărţii de către Pr. Prof. Univ. Dr. Emanoil Băbuş, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureştişi discuţii pe tematica volumului.

Volumul descoperă în primul rând experienţa harului divin în viaţa Bisericii „pentru a cultiva darurile primite de la Dumnezeu în familie, parohie şi mănăstire, spre sfinţirea şi înfrumuseţarea vieţii pământeşti şi dobândirea veşniciei”, după cum subliniază Preasfinţia Sa în debutul acestuia.

Prin structurarea tematicii în capitole şi a succesiunii acestora, cartea împlineşte nevoia de sinteză pe care o impune societatea contemporană, oferind o vastă prezentare a modului în care harul divin este împărtăşit prin Sfintele Taine, a roadelor duhovniceşti prezente în viaţa sfinţilor, a necesităţii misionare pe care o impune globalizarea şi secularizarea actuală, realizată prin mijloace uşor accesibile omului contemporan.

Cartea „Teologie şi istorie bisericească – de la Sfintele Taine la sfinţirea omului” este o invitaţie spre a redescoperi profunzimea şi actualitatea spiritualităţii Ortodoxiei care păstrează memoria istoriei sfinte a mântuirii dar, totodată, atunci când devine roditoare în viaţa creştinului, este şi trăire, ca pregustare, a Împărăţiei cerurilor. Informaţia ne-a fost oferită de Arhiepiscopia Râmnicului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.