Meta
Realitatea Vâlceană

Nu rămâneţi indiferenţi, haideţi să-i ajutăm!

Coşmarul familiei Stelea a începutăn anul 2001, când viaţa lor avea să se transforme într-o suferinţă enormă. Fetiţa lor, Ana Maria Stelea, născuta la data de 16 octombrie 1997, în vârstă de 16 ani a fost diagnosticată cu Dermatomiozita.

Dermatomiozita este inflamaţia şi cicatrizarea pielii şi a ţesutului muscular, însoţită de febră şi stare astenică. Boala este frecvent însoţită de afecţiuni ale organelor interne, rinichilor, inimii, plămânilor. Evoluţia este imprevizibilă, în anumite cazuri putând duce la moarte în numai câteva zile, în alte cazuri fiind posibilă şi o rată de supravieţuire de peste 30 de ani. Pe lângă simptomele cutanate şi musculare pot apare şi tumori.

Fiica mea, la vârsta de 12 ani, s-a îmbolnăvit de o boală autoimună pe care a luat-o din spital fiind diagnosticată cu dermatomiozita.  În anul 2004 am fost cu ea la o clinică dermatologică din San Lazzaro, în Italia, unde am reuşit cu ajutorul unui doctor să ţinem sub control această boală. În tot acest timp trebuie ţinută sub observatie, necesitând două sau trei deplasări pe an în Italia. Cea mai mare durere este aceea de a ne vedea copiii bolnavi”, ne-a declarat mama fetiţei Stelea Mihaela.

Din anul 2009, altă durere s-a năpustit asupra familiei, mama fetiţei,  Stelea Mihaela a fost şi ea diagnosticată cu cancer ovarian. În urmă cu doi ani i s-a dat diagnosticul de metastază pelviană şi a început din nou un tratament şi mai puternic. A făcut patru operaţii în şase ani. În prezent este pensionată pe caz de boală, iar pensia ei este foarte mică şi pentru medicamente, dar să mai acopere şi costurile tratamentului pentru fetiţă. Din şase în şase luni necesită control la computerul tomografic şi analize tumorale . Soţul Victor Stelea este şi el pensionat pe caz de boală pe gradul III pentru diabet şi probleme cardiace. Totul se poate demonstra cu acte .

În momentul de faţă, familia Stelea nu mai are bani pentru a continua tratamentul care este foarte costisitor.

Vă rugăm să nu rămâneţi indiferenţi şi să contribuiţi la însănătoşirea fetiţei. Orice sumă donată contribuie la vindecarea ei. Cei care doresc să ajute familia Stelea o pot face, donând bani în contul următor:

BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE SA RAMNICU VALCEA

RO65BRDE390SV12186923900

TITULAR CONT – STELEA VICTOR

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.