Meta
Realitatea Vâlceană

O fi simplu ghinion sau … ceasul lui Gutău s-a oprit în 2010?

Vâlcea a ajuns de mult timp o curiozitate. Nu trece ciclu electoral fără câte o trăznaie care să facă judeţul celebru în toată România şi chiar dincolo de graniţe. Primari arestaţi, cercetaţi, şefi de Consiliu Judeţean urmărit de DNA, hackeri iar lista ar putea continua multă vreme de acum încolo. De departe însă, campion la probleme este Mircia Gutău. El se poate „mândri” cu o ditamai colecţia de isprăvi, din care nu lipsesc arestările, condamnările la închisoare, sejururi prin penitenciarele patriei, procese pe la CEDO. Însă ultima sa „lovitură” le depăşeşte pe toate. După ce a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Ramnicu Valcea în data de 5 iunie a.c, Gutău s-a trezit că nu poate să-şi exercite mandatul, ca orice primar normal. El a fost invalidat de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în speţă de către tânărul magistrat Bogdan Mateescu. Ei, cum sună asta? Să câştigi detaşat alegerile însă să nu poţi să-ţi exerciţi atribuţiile! Numai în Vâlcea se putea întâmpla aşa ceva, vă asigurăm de asta.
Mircia Gutău pare urmărit de un ghinion teribil. Omul ăsta nici nu ajunge bine într-o funcţie publică şi deja are probleme. Este suficient să-l pui în fruntea unei instituţii ca acolo să se întâmple ceva care să pună Vâlcea pe prima pagină a ziarelor naţionale şi pe burtierele televiziunilor. Altcineva în locul său ar fi renunţat demult să încerce a mai candida pentru vreo funcţie. Zici că e urmărit de un blestem, poate că Gutău ar trebui să se caute la niscaiva vrăjitoare care să-i dezlege farmecele. Nu vedeţi că omul e urmărit de duhuri rele? Ăstea nu şi-au văzut de drum nici după ce, în urmă cu vreo câţiva ani, Gutău a adus în primărie un preot care să le alunge în cele patru zări.
Acum se pune întrebarea firească dacă vorbim despre coincidenţe sau avem de-a face cu o conspiraţie în toată regula. Cinstit vorbind, i s-au întâmplat cam multe ca să fie vorba despre coincidenţe. Hai, o păţeşti o dată, zici că e întâmplare. Treacă-meargă şi a doua oară. Dar deja, dacă se repetă, ar trebui să te duci să te culci. Şi atunci, vrând-nevrând, apelăm la teoria conspiraţiei. Cineva nu-şi doreşte ca Gutău să mai ajungă primar. Şi nu ne referim la el ca persoană, ci la ideea de politician controversat. Nu e un secret că România nu este condusă doar de români sau, ca să fim mai precişi, nu este condusă deloc de români. Aţi văzut, cum deschide ambasadorul american gura, cum se întâmplă câte ceva. Dacă yankeul spune că nu mai trebuie toleraţi primari care au avut sau au probleme cu legea, nişte astfel de edili încep subit să aibă probleme. DNA acţionează instant, ca la comandă. Omul e chemat la audieri, se începe urmărirea penală iar în câteva săptămâni îl vezi în cătuşe. Te şi miri cum de până atunci nimeni nu a avut nicio problemă cu individul respectiv. Pac, cum a spus două vorbe ambasadorul SUA, pe om îl loveşte beleaua.
Şi atunci, ne întrebăm, mai putem vorbi despre ghinion în cazul lui Mircia Gutău? Oricât de puternic ar fi el, deasupra sa acţionează nişte forţe teribile, pe care nu le-ar putea controla nici într-o mie de ani. Cine nu a înţeles că în România s-au pus în mişcare, de multă vreme, nişte interese cu mult mai mari decât lăcomia băştinaşilor, înseamnă că a trăit până acum pe altă planetă.
Acestea fiind spuse, Mircia Gutău ar trebui să consulte mai degrabă Ambasada SUA, decât pe Mama Omida. Ar găsi mai multe răspunsuri acolo decât în orice altă parte şi, poate că până la urmă, va înţelege că vremea sa a trecut, iar ceasul său politico-administrativ s-a oprit undeva în anul 2010. Sau se va lupta cu morile de vânt şi.. poate cu puţin noroc va ieşi învingător! Victoria e şi ea de mai multe feluri!
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.