Meta
Realitatea Vâlceană

Pacientul PNL are dublă personalitate

Una zic liberalii de la centru, alta cei vâlceni. Zici că PNL este un balaur cu mai multe capete care vorbesc fiecare altă limbă. Un cap spune ceva, alt cap spune altceva, de obicei invers. Personalitatea liberalilor e scindată iar ăsta e un semn de afecţiune serioasă. În istoria psihiatriei există o multitudine de cazuri de indivizi cu personalităţi multiple. Uneori, acestea se manifestă concomitent. Pacientul afirmă şi infirmă în acelaşi timp o teorie, plânge şi râde, îşi pune degetul la gură pentru a tăcea iar în secunda următoare zbiară ca apucatul. Nu e de râs, ba chiar, dacă stăm bine şi ne gândim, chiar e de plâns.

Cam asta face şi PNL. Cristian Buican, care deţine copreşedinţia organizaţiei judeţene Vâlcea, iese public şi afirmă tranşant că Mircia Gutău poate candida fără probleme din partea PNL Vâlcea în 2016 pentru funcţia de primar al Râmnicului, dacă iese pe primul loc în sondajele interne pe care le va comanda organizaţia. Uită să amintească despre cele două condamnări penale pentru corupţie suferite de fostul primar. De asemenea nu explică nicicum felul în care se împacă trecutul lui Gutău cu schimbarea clasei politice propovăduită de Iohannis şi PNL. Nici nu îşi termină bine vorba domnul Buican, că de la Bucureşti, copreşedintele partidului, Alina Gorghiu anunţă că nici nu se pune problema ca Mircia Gutău să candideze din partea PNL. Aproape instant, domnul Buican infirmă că doamna Gorghiu ar fi spus aşa ceva şi dă din nou asigurări că este foarte în regulă ca Mircia Gutău să spere că va fi candidatul PNL pentru primărie. Nici nu apucă bine presa locală să rumege bine subiectul, că la Piteşti, cu ocazia congresului PNL, Ludovic Orban declară că noul statut al partidului nu îi va permite în niciun caz lui Mircia Gutău să spere la o candidatură din partea celui mai important partid de dreapta. Pac, nu apucă bine să se stingă ecourile spuselor lui Orban că Buican se grăbeşte, pentru a treia oară, să-şi reafirme public sprijinul pentru candidatura lui Gutău, cu precizarea că acesta va trebui mai întâi să-şi dovedească popularitatea printr-un sondaj de opinie.

Ce să mai înţelegem din toată povestea asta? Are Gutău voie să candideze din partea PNL pentru primărie sau, din contră, ar trebui să-şi îndrepte atenţia mai degrabă către o candidatură independentă? Liberalii de la centru dau de înţeles că nu ar fi bine ca partidul să susţină un om care a avut probleme grave cu justiţia, Cristian Buican, lider al organizaţiei judeţene Vâlcea a rămas fixat pe ideea că nu este nicio problemă cu candidatura lui Gutău. Cu alte cuvinte, pacientul este în continuare agitat, comportându-se ca un balaur având mai multe capete. Care dintre ele vorbeşte prostii, vom vedea.

Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.