Meta
Realitatea Vâlceană

Ponta, pisicul care aşteaptă ca motanul Dragnea să termine de tors

Nu înţelegem de ce se dă aşa de tare cu fundul de pământ Valeriu Zgonea în problema condamnării penale a lui Liviu Dragnea. Că nu se poate aşa ceva, că PSD nu poate fi condus de un condamnat penal, că ce zice lumea, că ce zic vecinii! De când se dă PSD de ceasul morţii că este condus de oameni cu probleme? Mi se pare un act de ipocrizie să spui asta, când ai în spate o ditamai istoria care demonstrează că există o tradiţie în acest sens. Nu ne amintim ca Adrian Năstase să fi fost pus la zid de colegii săi că fura cu amândouă mâinile. Măcar Liviu Dragnea a furat voturi, lucru pentru care partidul, în sinea sa, cu lumina stinsă, îi este profund recunoscător. Năstase şi ceilalţi şi-au umplut conturile cu milioane de euro, din care, în buzunarele colegilor săi nu a intrat niciodată niciun cent.
Că e acoperit sau nu, Zgonea încearcă să fie vocea „verticalilor” din PSD. Nu-i ţine şi ştie şi el asta. A fost pus să repete o placă, să-şi facă numărul şi să bifeze pentru aşa-zisa opoziţie din partid. Dragnea nu are cu adevărat oponenţi în PSD, oricât s-ar strădui o parte a presei dar şi liderii PNL să acrediteze această idee. Preşedintele PSD îşi joacă şi el rolul, convoacă şedinţe de analiză şi formal, se pune la dispoziţia partidului. Este atât de sigur că îşi va păstra statutul încât nici nu să dă peste cap să-l pună la pământ pe Zgonea. Ştie că ar trebui să-i mulţumească pentru poziţia adoptată. Când ai nişte adversari închipuiţi ca Zgonea, poţi să pleci la vânătoare fără puşcă.
În tot acest timp, Victor Ponta îşi face selfie-uri cu copiii şi aşteaptă finalul acestei scenete de doi bani. Ştie că într-o zi, poporul pesedist îşi va aduce aminte de el şi-l va scoate de la naftalină să preia frâiele partidului. Are şi cu ce se lăuda, vorba cântecului. Creşterea economică din 2015, sutele de miliarde de lei date primăriilor din toată ţara şi creşterea salariului minim pe economie sunt argumente suficiente pentru a te erija în el salvatore de la patria. (A.T.)

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.