Meta
Realitatea Vâlceană

Şcoala a devenit ring de box

Şcolile vâlcene, şi nu numai, au devenit adevărate ringuri de box pentru elevi. Mulţi dintre ei se duc la ore nu pentru a învăţa ceva, ci pentru a se lua la bătaie între ei iar, uneori, pentru a le aplica anumite corecţii fizice inclusiv profesorilor. Cam aici s-a ajuns cu democraţia din sistemul de învăţământ românesc. YouTube-ul este plin cu dovezi ale comportamentului neadecvat al elevilor.
Numai în Vâlcea au fost înregistrate până acum aproape 30 de cazuri de comportament violent. Şi, atenţie, este vorba doar de cele raportate. Numărul real este cu mult mai mare.
Ce ar trebui făcut? În primul rând, să se interzică accesul cu telefoane mobile în incinta şcolilor. Vrei să participi la ore? Laşi telefonul la intrare, în grija paznicului. În felul ăsta, nu o să-şi mai facă nimeni selfie în timpul orei de matematică, nu o să mai filmeze nimeni fundul doamnei profesoare de 25 de ani, de-abia ieşită de pe băncile facultăţii şi, mai ales, nu o să se mai importalizeze bătăile între elevi.
În al doilea rând, ar trebui aplicate sancţiuni mult mai dure. Elevul implicat într-o bătaie ar trebui exmatriculat imediat. Scăderea notei la purtare este o glumă. Pe bătăuşi îi doare undeva că nu mai au ei nota maximă la acest capitol.
Nu în ultimul rând, ar trebui organizate periodic şedinţe cu părinţii, la care să participe şi elevii. Doar printr-o comunicare permanentă între toţi factorii implicaţi se va putea diminua acest fenomen care tinde să ia proporţii.
Până atunci, trimiterea unui copil la şcoală reprezintă un risc. Este suficient să dea acolo peste un elev violent, pentru ca viaţa sa să devină un coşmar. Şi asta, pentru că nimeni nu face, de fapt, nimic.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.