Meta
Realitatea Vâlceană

Societatea civilă, surdă la apelul făcut de Lovin de la ALDE

Acum mai bine de o lună, venerabilul Dumitru Lovin lansa o iniţiativă lăudabilă din toate punctele de vedere. Pentru acest lucru, merită să-l lăudăm pe preşedintele ALDE Vâlcea, asta ca să vadă că suntem obiectivi şi nu-i căutăm nod în papură. De fiecare dată când vom constata că un politician vine în faţă cu ceva pozitiv, vom avea grijă să evidenţiem fapta respectivă.
Cum vă spuneam, Dumitru Lovin a propus un lucru interesant, care însă nu s-a bucurat de prea mult succes. Domnia sa a făcut un apel către valorile Vâlcii să facă un pas către ALDE şi să candideze pe locuri eligibile pentru Consiliul Judeţean şi consiliile locale. Este un gest nemaiîntâlnit în politica românească şi merită apreciat aşa cum se cuvine. Ne-am fi aşteptat ca acei oameni care înseamnă ceva pentru Vâlcea să ia în serios propunerea preşedintelui ALDE şi să treacă de la statutul de critici de pe margine ai politicienilor la cel de inşi implicaţi, dornici să schimbe ceva cu adevărat. Totuşi, cu excepţia doctorului Neamu care a acceptat propunerea de a candida pentru un mandat de consilier judeţean pe lista partidului lui Tăriceanu, nimeni altcineva nu şi-a manifestat această intenţie. Ne aşteptam să se întâmple aşa, deoarece românul e obişnuit mai mult să dea din gură decât să facă ceva concret pentru comunitate.
În orice caz, gesturi ca cele făcute de Dumitru Lovin trebuie salutate şi, de ce nu, repetate, chiar dacă nu vor fi mereu încununate cu succes. Mentalităţile se schimbă greu, însă merită să încercăm.
Anemona Tănase

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.