Meta
Realitatea Vâlceană

La sfârşitul lunii, Băsescu vine la Vâlcea! Candidaţii Mişcării Populare pentru cinci localităţi din judeţul nostru

Deocamdată, candidatul pentru Primăria Râmnicului rămane o surpriză!

Vineri, 29 ianuarie 2016, preşedintele Mişcării Populare Vâlcea, Marian Mirea, a susţinut o conferinţă de presă la noul sediu al partidului în care tema principală a constituit-o prezentarea candidaţilor MP la alegerile locale din data de 5 iunie a.c. la funcţia de primar în cinci localităţi din judeţul nostru, eveniment la care a participat si Ştefan Bogdan Georgescu, responsabil de Organizatia Municipală a MP Valcea care a afirmat că nu a mai făcut niciodată politică si că intrat în MP pentru Traian Băsescu.

Marian Mirea: “Milităm pentru reînnoirea clasei politice şi pentru asta avem candidaţi foarte buni de acelaşi calibru cu PNL şi PSD dar, la Vâlcea, noi nu facem aliantă cu alt partid! Vedem, după alegeri!”

Aşadar, cei cinci candidaţi ai Mişcării Populare Vâlcea sunt:  în localitatea Alunu – Ion Mitu,  la Amărăşti – Eugen Diaconu, la Ştefăneşti -Nicolae Popescu, în Băile Govora –Cornel Istreanu şi la Glăvile-Toma Andronescu.

Traian Băsescu vine la Vâlcea la sfârşitul lunii februarie

Tot cu ocazia acestei conferințe de presă, președintele Marian Mirea a afirmat că Traian Băsescu, liderul național al Mișcării Populare, va veni cât de curând la Vâlcea. „La finalul lunii februarie, Traian Băsescu va veni la Vâlcea. Așteptăm doar confirmarea vizitei sale. Organizația noastră județeană ar putea fi chiar prima din țară pe care o vizitează domnul Băsescu. Ne gândim ca, prin vizita dumnealui, să marcăm lansarea candidatului pentru Primăria Râmnicului sau chiar a tuturor candidaților din Vâlcea”, a explicat  președintele Mirea.

Preşedintele  Marian Mirea a prezent şi propunerile  MP Vâlcea pentru zona minieră Berbeşti şi pentru platforma chimică din Vâlcea:

1. Înfiinţarea unui parc fotovoltaic în zona Berbeşti – Alunu, plasat pe haldele de steril – dând astfel şi o mai bună utilizare a acestora. Se poate face pe bani europeni. Ne ajută la certificatele verzi. Nu mai cumpărăm, ba chiar vom putea vinde. Există peste 500 de ha de teren în proprietatea exploatării pentru care altfel, se vor plăti bani mulţi pentru redarea în circuitul agricol. Pe aceste terenuri se pot instala panouri. Există toată infrastructura necesară. Linii electrice de înaltă tensiune, staţii de transformare, etc.;

2. Sistemul Holding (grupul de unităţi) să cuprindă şi OLTCHIM, toate cu capital de stat acţionar Ministerul Economiei, Comerţului şi relaţiilor cu mediul de afaceri; Cel mai bine ar fi ieşirea CET de sub tutela Consiliului Judeţean şi înfiinţarea unui Complex Energetic Vâlcea.

3. Dacă nu este posibil holdingul, trebuie finalizat transferul de afacere, lobby la ANRM, (Agenţia naţională a resurselor minerale) pentru obţinerea avizelor; Acest lucru este necesar deoarece din punct de vedere legal, încă nu s-a semnat finalizarea documentelor de transfer a Carierelor.

4. Obţinerea unei HG pentru crearea unui culoar de exproprieri pentru cauza de utilitate publică pe legea 255/2010 astfel încât cetăţenii să fie corect despăgubiţi, iar unitatea să nu mai staţioneze din aceste motive; Acest lucru este important atât pentru societate cât şi pentru cetăţeni – exproprierea de terenuri şi gospodarii fiind una dintre cele mai mari probleme din minerit.

5. Extinderea perimetrelor şi a producţiei de cărbune, întinerirea forţei de muncă, elaborarea contractului colectiv de muncă, cuprinderea CET-ului pentru ordonanţa 36 în caz de disponibilizări; există pericolul închiderii unor perimetre miniere, datorită epuizării rezervelor, tinerii din zonă nu au de lucru şi pleacă în ţări străine, având industria în „curte”. Ordonanţa 36 prevede ca persoanele disponibilizate care mai aveau 2 ani până la pensie normală (limita de vârstă) să primească plăţi compensatorii în afara şomajului.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.