Meta
Realitatea Vâlceană

ALCOOLUL și DROGURILE distrug viețile tinerilor! ACȚIUNI IPJ de CONȘTIENTIZARE și INFORMARE

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a continuat seria activităților de prevenire și combatere a consumului și traficului ilicit de droguri în județul Vâlcea, activități sprijinite de specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea*.

Astfel, minorii, tinerii sau părinții acestora aflați pe raza comunei Păușești Măglași, au fost informați cu privire la importanța acordată de Poliția Română acestui domeniu.

*Alcoolul și drogurile*, riscul de a apărea în viața tinerilor, au fost principalele subiecte.

De ce să vorbim despre droguri și cu părinții unor copii mici? Fiindcă prevenția începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede, dacă lăsăm “goluri” în relațiile cu copiii, riscăm sa fie umplute de “substanțe”, de persoane ce le distrug viața!

Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea au desfășurat și *activități de conștientizare a tinerilor cu privire la efectele consumului de droguri*.

Tinerii au fost informați cu privire la reglementările legale în domeniul consumului și traficului ilicit de droguri, cu privire la faptul că atât experimentarea acestor substanțe, cât și deținerea pentru consumul propriu sunt pedepsite de lege.

Activitățile de informare și conștientizare ale minorilor și tinerilor vor continua pe durata vacanței școlare, prin grija Inspectorului de Poliție Județean Vâlcea față de tânără generație.

Mulțumim tuturor pentru deschiderea cu care i-au primit, în timpul lor liber, preț de câteva minute, pe polițiști și informațiile lor.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.