Meta
Realitatea Vâlceană

Primăria Râmnicu Vâlcea a solicitat un milion de lei de la bugetul de stat pentru acordarea de burse elevilor din municipiu

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a transmis către Ministerul Finanţelor Publice solicitarea de alocare a sumei de 1.000.000 de lei pentru asigurarea de burse şcolare pentru semestrul II al anului şcolar curent şi pentru semestrul I al anului şcolar 2020 – 2021, demers bazat pe prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. Aceşti bani urmează să se adauge alocării financiare locale – ce va fi stabilită odată cu aprobarea bugetului municipiului estimată pentru luna februarie – şi vor asigura bursele elevilor care îndeplinesc criteriile stabilite prin Ordinul nr. 5576/2001 şi învaţă la şcoli şi licee din Râmnic.
În baza HCL nr. 354/2019, 503 elevi au beneficiat de burse pe primul semestru al acestui an şcolar, dintre care 22 – de burse de performanţă, 153 – de burse de merit şi 328 – de burse de ajutor social, sursa de finanţare fiind exclusiv bugetul local al municipiului.
Răspunsul primit
“În luna ianuarie 2020 am cerut în scris Ministerului de Finanțe bani pentru bursele elevilor din Râmnicu Vâlcea. Conform Legii, aceste burse se acordă din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si complementar, din sume de la bugetul local. Iată răspunsul primit :
“, a declarat primarul Mircia Gutău.

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | Copyright @ 2011 Realitatea Vâlceană. Toate drepturile rezervate.